Kultura

JAM 2023: Slaven Ljujić trio feat. Baptiste Herbin

(15 riječi)

Koncert trija podgoričkog perkusioniste i basiste Slavena Ljujića kojem će se na nastupu pridružiti jedan od najpoznatijih saksofonista mlađe generacije Batist Herbin iz Francuske biće održan u okviru manifestacije “Mjesec poštovanja džeza u Crnoj Gori - JAM 2023” u utorak, 11.aprila, u dvorište Kuslevove kuće (u slučaju lošeg vremena, mjesto održavanja je KIC “Budo Tomović”), u 20 sati.

Pored bend lidera Ljujića, trio čine Ivan Marović, električna gitara i Tin Džaferović, kontrabas.

Crnogorski džez muzičar Slaven Ljujić, bubnjar, perkusionista, basista, školovan na muzičkoj akademiji Berkli u Bostonu, osnovao je nedavno svoj trio gradeći mostove saradnje sa izvanrednim muzičarima koji žive van Crne Gore. Svima im je bliska muzička improvizacija i spontano zajedničko stvaranje muzike na koncertnoj sceni. Muzičari pokušavaju da svoj izraz i zvuk dovedu na novi nivo, koristeći se metodom komponovanja na licu mjesta, kroz maštovitost i povezanost energija članova trija. Moto ovog trija “bez granica” označava želju za slobodom da na svojim nastupima stvaraju nova djela i tako proširuju sopstvene granice. Ovo je posebna prilika što trio uvodi majstora džeza Batista Herbina (Baptiste Herbin) francuskog saksofonistu koji će unijeti nove muzičke boje i oblike.



Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.