•   Četvrtak,Decembar 01.
  • Kontakt
Društvo

Vušurović: Ponosan sam što sam “ekstremista”

(15 riječi)

Ponosan sam što sam “ekstremista” i nemam namjeru da mijenjam “ekstremne stavove”, poručio je građanski aktivista Predrag Vušurović u emisiji “Pressing” na Gradskoj RTV.

Istakao je da su BIRN-u dali priliku da ispravi grešku i najavio da će podnijeti tužbe nakon isteka roka koji su postavili.

Vušurović smatra da će se agonija nefunkcionalnosti institucija nastaviti.

“Hrabro je da Joković priča o ostvarenju agende koja u krajnjoj liniji nije bila njegova. Srećom, ono što je dobro odvagao jeste da traži od onoga ko to zbilja može i ko planira da odradi. To je definitivno Abazović. Siguran sam da bi taj njegov apel bio značajno važniji samom Abazoviću da je sa inicijativom krenuo neko iz DF-a, koji, skupa sa jednim medijskim koncernom, dobrim dijelom mimo snaga i centara sa strane, i kanališe poteze i korake odlazećeg premijera Abazovića. No, ovo treba smatrati možda i njegovim pokušajem da se kako tako priključi na politički respirator ne bi li odložili neumitno odlazak SNP poslije decenija bivstvovanja na crnogorskom političkom nebu”, naveo je Vušurović.

Na taj način, dodaje, pokušava se pribaviti dio glasača koji su opijeni anticrnogorskim konceptima na kojima je on u kontinuitetu istrajavao.

“Od njegovog apela ništa više u Crnoj Gori zavisiti neće, a pogotovo ne ostvarenje ovako pogubnih inicijativa kakvu po Crnu Goru i njene nacionalne interese predstavlja Otvoreni Balkan”, naglasio je Vušurović.

Komentarišući Piculinu izjavu povodom prilika u Crnoj Gori, Vušurović kaže da je riječ o bolnoj dijagnozi za koju je najgore što dolazi dosta kasno.

“On je kroz formulaciju ‘dramatično kašnjenje’ u slijeđenju evropskog puta rekao u šta je Crna Gora potrošila više od dvije godine, nakon avgustovskog posrnuća. Ovaj pakao u političkom smislu živimo upravo zbog svih doavgustovskih grešaka suverenističkog bloka, ali ništa manje ni zbog toga što su naši prijatelji, evropski i američki partneri držali oči širom zatvorene”, ocjenjuje Vušurović.

Dodaje da je mnogo više na spoznaji evropske zajednice i SAD-a, kada je riječ o aktuelnoj vlasti u Crnoj Gori, učinila ona sama, a mnogo manje suverenisti.

“Klicati Rusiji i ispod žita pomagati stranu koja je direktan eksponent srpskog, odnosno ruskog uticaja u Crnoj Gori, a ovamo sve to raditi iza zavjese i zaklinjanja evropskim vrijednostima, poslije određenog vremena mora da postane više nego očigledno”, navodi Vušurović.

Govoreći o istraživanju BIRN-a, u kojem je targetiran kao ekstremista, Vušurović kaže da se boji da ta nezavisna vanjska provjera tih navoda ne bude onoliko “relevantna i duboka koliko je bilo ‘istraživanje’ Jelene Jovanović, odnosno tročlane ekipe sa istim mentorom”.0 Komentara

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.