Politika

Vlahović: Važno da inicijativa o nepovjerenju bude dovedena do kraja

(15 riječi)

Izglasavanje nepovjerenja aktuelnoj vladi u ovom trenutku predstavlja jedini logičan potez i važno je da ta inicijativa bude dovedena do kraja, odnosno da se ova vlada smijeni, smatra nekadašnji šef crnogorske diplomatije Miodrag Vlahović.

On je to rekao sinoć u emisiji na Gradskoj televiziji u kojoj su mu sagovornici bili lider Socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak, politički analitičar Zlatko Vujović i poslanik DPS-a Predrag Bošković.

- Izglasavanje nepovjerenja Vladi je jedini logičan potez u ovom trenutku. Važno je da, kada je pokrenuta inicijativa, ona bude i dovedena do kraja i da se ova vlada smijeni. Abzović više ne smije da bude crnogorski premijer – rekao je Vlahović.

Za Vlahovića je to važnije pitanje od samog ,,temeljnog ugovora“ za koji je, kako kaže, veliko pitanje koliko je uopšte primjenjiv.

- Komunikacija sa Aleksandrom Vučićem i Edijem Ramom je postao apsolutni prioritet gospodina Abazovića i on je sada u misiji koja ima malo veze sa ciljevima sa kojima je Ura formirana – rekao je Vlahović.

Predrag Bošković je istakao da inicijativa o nepovjerenju vladi predstavlja „početak pada Dritana Abazovića kao dominantne političke figure u Crnoj Gori“.

- Nije Abzović naštetio samo interesima ove držve i građana, već i interesima svoje partije. On je izgubio jedinstvenu priliku da postane evropski premijer. Umjesto toga je postao ključna prepreka evropskim integracijama Crne Gore – ocijenio je Bošković.

A da je Abazović postao teret i za Uru i za Crnu Goru smatra i Zlatko Vujović, koji ističe kako politika koju Abazović vodi nije ona za koju je Ura dobila podršku birača.

- Najbolje bi bilo da Abazović podnese ostavku i da rastereti političku scenu Crne Gore – rekao je Vujović.

Vujović kaže i da potpisivanje ,,temeljnog ugovora“ predstavlja prekid ubrzanog puta Crne Gore ka članstvu u EU, ali i najavu njenog povratka u prošost.

- Otvorena je Pandorina kutija. Problem nije riješen, on je ovim samo produbljen. Otvorena su pitanja koja nijesu samo imovinsko-pravna već i kulturološka. SPC je veoma uporna da ovu zemlju čini nestabilnom i da pokazuje da je ona iznad države – kazao je Vujović.

On je dodao i kako se to pitanje mora rješavati uključenjem vaseljenskog patrijarha „koji mora preuzeti odgovornost nad ovim područjem“.

- Nema sumnje da je Abazović postao kočničar evropskih integracija u Crnoj Gori – rekao je Vujović.

Nenad Čanak ističe kako Crna Gora nije ni tako mala ni tako nevažna država i da je bitka koja se sada bije u Crnoj Gori slična bici u Ukrajini.

- Sve što politika Vladimira Putina radi u Ukrajini sada, preko svojih eksponenata, pokušava i u Crnoj Gori. Nemojte zaboraviti da je Crna Gora posljednji komadić Mediterana u koji ruska flota može da uplovi – rekao je Čanak.

On kaže da je ulazak Crne Gore u NATO spriječio da se u posljednjih nekoliko dana u Crnoj Gori dogodi ukrajinski scenario.

- NATO je spriječio ukrajinski scenario, ali su domaći izdajnici odradili posao. Zaista mislim da je ta kvalifikacija veleizdaja veoma bliska istini. Sasvim je sigurno da glavnu korist od nestabilnosti u Crnoj Gori ima proruska struja koja je jaka u Srbiji – zaključio je Čanak.0 Komentara

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.