Škrinja

Tik tak… Plače Vesna, plače Zdravko, plače Branko… tuga je pregolema

(15 riječi)

Piše: Nemanja Vukićević

Dugo očekivana inicijativa je u skupštinskoj proceduri i pad ove nazadne i nakaradne "ekspertske" družine je sad već skoro pa jasna stvar.

2.  Moja Vesna

Sada već čistokosa (i to je napredak) ministarka Bratić jutros je nervozno i bez obezbjeđenja došla u zgradu Ministarstva s podočnjacima i nervozna. Najbtinije od svega je da je došla bez obezbjeđenja, jer joj je isto povučeno iz policije. Njena baka je već stavila crnu maramu, ali ovog puta ne za Kosovom. Ako bude unuka procesuirana za sva nepočinstva koja je učinila, baka neće skidati crninu do kraja života.

3. Opet Vesna

Vesna zna šta sve pišem o njoj i na Tviteru i ođe. Danas mi je rekao jedan njen dobar drug. Nema veze... Ja sam učtiva i empatična osoba i na dan njenog ispraćaja, poći ću tamo. Ne samo radi nje, nego da pogledam u oči i neke kolege/nice koji su dobili krila posle 30. 08. Ali, ne od Red bull napitka, već od svog nezasitog (piiiip) .

4.  Ringe ringe raja

Kad smo kod Vesne... Imam dilemu! Zašto se Spajić, Milatović i ona cimaju toliko oko pada Vlade? Oni su eksperti, ne političari.

Govorili su na početku da nisu došli na te funkcije da budu vječno. Što bi sad s ljudima? Ah, zaigrali su se... Lastiš bi bio pogodniji, ali pošto su tu ova dva momka, iako su u finansijskom smislu mažoretke, a u moralnom diletanti, neka bude da igraju ringe ringe raja, došao...

5. Tragedija feudalnih familija

Familije Marka Milačića, Branka Radulovića, ali i Zdravka Krivokapića u crnini... Tuga je pregolema, a kako i ne bi?! Tolika bahatost odjednom, nepotizam uzjahao, a glave familije pričaju o poštenju... Osjeća se zadah unutrašnje gordosti, ali molimo se za vaše spasenje!

P. S. Ma$a Milačiću, najgore si prošao. Ti ćeš izgleda bukvalno bez svega da ostaneš. Koliko ti je Vlada dala, tako će sve njenim padom da zglajza.

P. S 2 Ako podneseš prijavu protiv mene, plakaću unaprijed, samo da bi ti mahao repom, i to posljednjim trzajem. Opet sam empatična osoba...

6. Pljake s polomljenim krilima

Naslov je, na prvi pogled, povezan sa pjesmom sličnog naziva poznate grupe "Đogani". Ali, ne... Radi se o društvu onih iz tacke 3. Preletači, koji su od bivše vlasti dobili dosta toga, a bez razmišljanja su prešli u novu vlast nakon izbora. Sad su ni tamo, ni tamo... Ja znam na koja vrata neće moći da provire svoju koristoljubivu njušku, pa neka nose sad spiskove sa varijabilama nekom drugom, prostiru crvene tepihe, donose poklone i sprovode export-import politiku, ali export-import svojih interesa, a ne svog obraza... Jer su njega zgazili.

Digresija: U vezi sa ovim, neke kolege koji su u Upravi za katastar i državnu imovinu neka prostiru sad Koči Đurišiću tepihe i miropomazuju ga. Ako su već tako bili dobri prema njemu, u DPS-u za njih više nema mjesta. To blato nemorala nakupljeno na vašem licu, jer obraz nemate, ni Morača kad nadođe od velikih kiša, ne može da opere.

7. Plačljivi mekušci

Plače Zdravko. Plače Momo. Plaču Demokrate... Jade zadaju! Po matrici jednoj te istoj, Demokrate kuknjave po društvenim mrežama. I majka koja izgubi sina jedinca, pa bi u tom bolu imala dostojanstva, oni ga nemaju.

Vi ste govorili, podsjećam: "Ovo je neka nova Crna Gora na koju ćete morati da se naviknete". I ja sad vama to kažem... Opet sam empatičan.

A vi... Nastavite da plačete, ali u ćošak! Bili ste i ostali interesni mekušci!

8. Izdaja se ne prašta

GP URA se alavertila, što bi se reklo u Zeti. Naravno, to jeste za politički respket u jednom dijelu, ali ne i za zaborav... Zašto? Zato što se Belveder ne zavoravlja. Zato sad nosimo politički "pancir" i dokazujemo da nam je CG ispred svega.

9. Kolege

Kako se pokrenula priča o padu Vlade, evo se probudiše i neke moje kolege/nice iz partije. Do sad je bila hibernacija... Klasični san, ne zimski, nego onaj postizborni, sveopšti... Moja baba pokojna bi rekla tatana - dakle, ne znaš đe si, koliko si se uspavao... Slobodno nastavite da spavate. Neki od vas idu u zasluženu političku penziju.

Za nas mlađe, neistrošene je prihvatljiva i moralna i politička istrošenost.

Odlazite mirni, preuzećemo odgovornost, ako vas to još i dalje veže za neku pomisao za ostanak... Eto, i tu sam empatičan... Preuzimamo mi mlađi sve na sebe zarad vašeg bezbrižnog trećeg doba. Želim da penziju dugo koristite!

10. Ljubav i ponos

Prije svega, izvinjavam se što uopšte ove momke pominjem ođe!

Juče inicijativa, danas pobjeda naših lavova rukometaša. Učinili ste nas srećnim.

Ova tačka povezana sa tačkom 9 dokazuje da mladost pomognuta iskusnim i čistim mentorima, pobjeđuje!

Može Crna Gora!

Građanska, hrabra i ponosna sa svojom mladošću i lavovima/cama!

Bez fašizma, jednoumlja i primitvizma!

Svi smo mi prolazni, a ti vječna da si domovino!   2 Komentara

Komso Postavljeno 22-01-2022 19:18:22

E jadove jadni... glava ti je govnava koliko si je drzao u guzicama. Pih...kukala ti majka za tobom tako posranim.

Odgovori ⇾

Radoje Postavljeno 21-01-2022 23:14:21

Ovo je jedan jako besmislen tekst, pisac u pokusaju. Nidje veze od pocetka do kraja. Mogao si da napises ove gluposti za onu tridesetogodisnju vladavinu. Nego poltrona nikad nece faliti. Sad se vi nadajte da ce biti kao prije, ali malo sjutra! Dosta je bilo. Komentar vjerovatmo necete objaviti. Jer vam ne odgovara. ?

Odgovori ⇾

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.