Društvo

Protest na Trgu u Nikšiću

(15 riječi)

SUBNOR i antifašisti Nikšića večeras na nikšićkom glavnom trgu organizovali prostest nakon skrnavljenja spomenika narodnog heroja Ljuba Čupića.

Novinar i publicista Dragan Mitov Đurović je poručio da se Ljubo Čupić borio da se mi slobodno okupljamo i svi zajedno živimo.

"Zato, poruka onima koji odlučuju na određenim mjestima u ovom vremenu: Svako vrijeme može biti dobro i loše, ali u njemu moramo ostati ljudi" 

Svaki život koji je ugrađen u slobodnu Crnu Goru, kako je kazao, pripada Crnoj Gori.

"Svi koji mašu tuđim zastavama, došlo je vrijeme da ih saviju ili da ih makar podižu uz manje vike i galame", rekao je Đurović.Ali, Nikšićani, kako poručuje predsjednik Udruženja boraca NOR-a i antifašista Nikšića , Slobodan Mirjačić, više ne smiju dozvoliti ni jedan napad na bilo koji od 256 spomenika, koliko ih je gradu pod Trebjesom.

"Ljubo, ne damo te, ne damo tvoj osmijeh koji je obišao cijeli svijet i kome se dive svi normalni ljudi svijeta. Ubili su te 42 godine fašisti i njihovi sramni pomagači, ali tvoj osmijeh ne mogu ubiti. Ponovo su pucali na tebe prije pola godine , sinoć su ti oksrnavili spomenik onako kako su to uradili u decembu prije 1918 godine.Ne damo te Ljubo i spremni smo da tvoj lik i i spomenik čuvamo ako treba i životima a ti si svoj život dao i evo kako ti se vraća", poručio je Mirjačić.
Povezani članci...

0 Komentara

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.