Ekonomija

Vuković: Maćehinski odnos Vlade prema Glavnog gradu i više od 200.000 građana

(15 riječi)

Premijeru Zdravku Krivokapiću sam, 28. januara, uputio dopis s pozivom da organizujemo sastanak u vezi sa važnim temama za Podgoricu. U odgovoru, od 1. februara, stoji da ćemo o terminu sastanka biti “blagovremeno informisani”. Danas je 5. jun, saopštio je gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković.

Ivan Vuković

On je na Facebook-u objavio da se maćehinski odnos Vlade prema Glavnog gradu i više od 200.000 ljudi koji žive u Podgorici  može vidjeti kroz brojne postupke.

Jedan od  njih je i zaustavljanje izgradnje Bulevara Veljka Vlahovića, naveo je Vuković, ističući da Vlada Crne Gore ne poštuje preuzete finansijske obaveze.

“U prijedlogu kapitalnog budžeta Vlade za 2021. nije predviđeno dovoljno novca za završetak izgradnje Zmaj Jovinog bulevara na Starom Aerodromu (kao posljedica, radovi bi mogli uskoro biti zaustavljeni). Već četiri mjeseca je zatvorena škola ‘Vladimir Nazor’ u Maslinama – ne znamo gdje će 1,500 učenika pohađati nastavu od septembra (Vlada, nadležna za rješavanje problema, se i ne oglašava)”, nabraja on.

Kako dodaje, i završetak izgradnje vrtića u Bloku VI doveden je u pitanje, a Vlada-investitor, ćuti i na tu činjenicu.

“U prijedlogu kapitalnog budžeta nema novca za izgradnju novih vrtića i škola u Podgorici (Glavni grad je, prethodno, ustupio vrijedno zemljište za te namjene na Zlatici i na Starom Aerodromu). U prijedlogu kapitalnog budžeta Vlade za 2021. godinu nema novca za rekonstrukciju Jusovače (prethodno su bivša Vlada i Glavni grad potpisali ugovor koji to garantuje). Na polaganju kamena-temeljca za izgradnju nove škole u Tološima, koja će se finansirati iz donacije vrijedne ne manje od šest miliona eura, niko od predstavnika resornog ministarstva se nije ni pojavio”, istakao je Vuković.Povezani članci...

0 Komentara

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.