Društvo

KRIVOKAPIĆ

Ova Vlada neće hapsiti sveštenike

(15 riječi)

Komentarišući okupljanja i kršenje mjera u crkvama i hramovima, tokom Vaskrsa, premijer Zdravko Krivokapić je naveo da je za takva okupljanja bilo potrebno obezbijediti zaštitne maske i dezinfekciona sredstva, ali i dodao da se vjerski skupovi ne mogu upoređivati sa ostalim vrstama okupljanja.

"Okupljanja u Hramu nijesu zemaljska priča"

"Ako mislite da će ova Vlada hapsiti sveštenike, mislim da ste pogriješili", kazao je Krivokapić.

"Za Hram i Vakrs, ja ne umijem da vam kažem, mislim da se to ne može definisati zemaljskom pričom, da je to u domenu metafizike", kazao je Krivokapić.

On je naveo da postoji i duhovni dio koji se “ne može svesti na okvire koje bi željeli”.

"I on se dešava za Vaskrs i desiće se možda 12. maja, kada ne postoji nijedan Nišićanin, pa ni ja, koji ne bi izašao.

Vi mene svodite na priču da postoji samo zemaljski svijet, to ni tačno. To što su nas tako učili 50 ili 70 godina to nije tačno", kazao je premijer i dodao da sve to piše u Bibliji.

On kaže da kod Svetog Vasilija Ostroškog ide svako kome je određena potreba.

"Ima li nekoga da nije dobio kod Sveca ono što nije tražio, ako je to tražio srcem i vjerom", kazao je premijer i dodao da može da ispriča najmanje 20 slučajeva koji govore o tome da je Sveti Vasilije i danas čuda stvara.

"I vi sad kažete ajde da uvedemo policiju da zabranimo sve. Nije to isto nemojmo da svodimo sve na isti kalup. To nije sve isto, Sveti Vasilije i ova okupljanja”, kazao je Krivokapić.

Na pitanje da li će 12. maja učestvovati u kršenju mjera, Krivokapić je kazao da to neće učiniti.Povezani članci...

0 Komentara

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.