Društvo

Duković: Sve neistine Vanje Ćalović

(15 riječi)

Tvrdnje Vanje Ćalović, da je moja supruga kupila stan od 36 metara kvadratnih 2018. godine, baš kad sam dobio kredit od Vlade Crne Gore tj. u decembru mjesecu je zlonamjerna i neistinita, ali sa jasnim ciljem da se javnosti predstavi kako se zloupotrebljavaju sredstva dobijena za proširenje stambenog prostora tj. porodične kuće, saopštio je poslanik DPS Halil Duković.

-Istine radi, stan od 36 kvadrata je kupljen mnogo prije, skoro dvije godine ili tačnije 23 mjeseca ranije. U Agenciji za sprječavanje korupcije je uredno sve prijavljeno i evidentirano, uključujući i pod kojim uslovima je stan kupljen. Zabrinjava činjenica što sve ovo pomenuta osoba zna, pa i pored toga iznosi neistine i to tako ubjedljivo, posloženo, bez imalo stida, da sam umalo i ja povjerovao u njih - rekao je Duković.

Duković tvrdi i da je naslijedio kuću od svojih roditelja i to u Tuzima, koju Ćalović pominje.

-Ali treba znati da je kod nas običaj da roditelji svoju imovinu ostavljaju svojoj djeci. Ne znam kako je kod pomenute osobe ali kod nas je tako, a mislim da je tako i prirodno. Ponosan sam što su u toj kući rasle i živjele do sada, koliko ja znam, već četiri naše generacije. I ta kuća je dokaz da nijesmo repa bez korijena, da smo se rađali i rasli u toplom roditeljskom domu. Izgleda da mi koji smo vjekovima ovdje, zbog toga što smo se rađali u svojim porodičnim kućama, nemamo pravo da poboljšamo svoj stambeni prostor uz pomoć naše države, jer su za to krivi naši roditelji koji su nam ostavljali svoje kuće i imanja. Izgleda da mi koji smo vjekovima ovdje, ne smijemo ništa naslijediti od svojih predaka, jer da bismo dobili stan ili kredit morali smo se rađati a i rasti pod vedrim nebom, bez igđe ičega, ili u najboljem slučaju kao podstanari - naveo je on.

Duković ističe da "takve osobe muči to što je član DPS-a i što su mu ideje za koje se bori ta partija u srcu"

-Ali, takav sam i neću se mijenjati. Neće me nečiji pritisci i manipulacije, promijeniti. A gospođi Ćalović želim uspješnu borbu protiv korupcije sa onim koji su “teškom mukom“ i “pod vrlo nepovoljnim uslovima“ kupovali stanove u elitnom dijelu Podgorice, po cijeni od 250 eura po metru kvadratnom, samo zato jer su tada bili protivnici DPS-a. Zato nastavite da neistinu prikazujete kao istinu i rezultati će vam i biti baš po vašoj mjeri, slični vama. Nekako se čini da vam istina i nije cilj, već je prava namjera – blaćenje pojedinaca. Ali kad-tad sve dođe na svoje mjesto. Pa srećna vam takva “borba protiv korupcije“ - zaključio je Duković.Povezani članci...

0 Komentara

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.