Politika

Ocijenila predsjednica CP

Ivanović: Leposavić će sačekati Porfirija da dođe i obilježi teritoriju

(15 riječi)

Gošća “Drugačije radio veze” bila je Anđela Ivanović, predsjednica Crnogorske partije.

Komentarišući aktuelne odnose SPC i države Crne Gore, iskazala je rezervu prema pravnoj valjanosti Temeljnog ugovora i Zakona o slobodi vjeroispovijesti, podsjetivši da je inicirana ocjena ustavnosti djelova toga zakona.

“Vrlo je diskutabilno da li će taj Temeljni ugovor biti ništav sam po sebi, da li on uopšte treba da se potpisuje prije odluke Ustavnog suda jer su i dio, koliko sam ja razumjela, poslanika koji podržavaju ovu vlast, podnijeli inicijativu Ustvanom sudu? Zato apelujem na Ustavni sud, da požuri sa procedurom utvđivanja ustavnosti Zakona o slobodi vjeroispovijesti i da imamo tu odluku prije potpisivanja Temeljnog ugovora… “, kazala je Ivanović.

Ivanović vjeruje da bi uskoro moglo doći do promjene vlasti i da su građani koji su se zbog loše ekonomsko-socijalne situacije priključili litijama i tako podržali crkvu – uvidjeli grešku koju su napravili i okrenuti se Crnoj Gori i njenom ekonomskom razvoju.

“Tako ćemo imati prilike da poništimo te ugovore i da promijenimo zakone koji su na štetu države Crne Gore”, poručuje predsjednica CP.

Komentarišući ulogu ministra pravde Vladimira Leposavića u Vladi, a naročito u poslovima sa crkvom, Ivanović ističe da on “radi posao za SPC i da ima veću naklonost koalicionih partnera… i same crkve”, nego sam premijer Krivokapić, iako mu je upravo SPC omogućila da bude prvi čovjek izvršne vlasti Crne Gore.

“Ja mislim da on završava posao za SPC i da će on tu ostati do kraja, dok dočeka Porfirija koji će doći da obilježi teritoriju”.

Ivanović kaže kako ima donekle, razumijevanja za GP URA, jer se i sama, u opštinskoj vlasti u Budvi, nalazila u sličnoj situaciji i vjerovala da će se stvari popraviti čim se riješi problem nezakonitog rada.

“Gospodin Abazović se ponekad i ne snađe baš u situacijama koje ga zadese, ali ajde da kažemo da je pohvalno to što se oni bave otkrivanjem kriminala i korupcije i slično. Da je vrlo hrabro od njega što se odlučio suočiti sa time”, ističe Ivanović.

Predsjednica CP kaže da Abazovića borba za vladavinu prava, ne abolira od odgovornosti za ono što se dešava na drugoj strani, a to je otimanje državne imovine.

“On to ne razumije, ja sam vidjela u njegovim izjavama da on to uopšte ne razumije – ni on, ni premijer… Dakle, izgledaju mi kao da su apsolutno ravnodušni prema tome!”, napominje Ivanović.

Kao primjer neprincipijelnosti vladajuće većine, naročito poslanika koji dolaze iz Budve, podsjeća da je i u tom gradu lokalna vlast sudijama za prekršaje rješavala stambeno pitanje.

Ističe, međutim, da i sama nema razumijevanja za poklanjanje ili dijeljenje stanova državnim funkcionerima po bagatelnoj cijeni i da je takvim potezima prethodna vlast doprinijela urušavanju povjerenja kod građana.

Anđela Ivanović komentarisala je i izjave predsjednika opštine Budva Marka Carevića, koje je prethodnih dana davao beogradskim televizijama. Smatra da ih ne treba uzimati ozbiljno, jer ih i njegovi domaćini u Srbiji koriste isključivo kao doprinos propagandi prema Crnoj Gori.

“Rekla bih da je on zabava tih jutarnjih programa. U intelektualnim krugovima nakon što on napusti emisije, oni se šale sa tim i smišljaju viceve. Čula sam da je došao do nove ideje da u Srbiji pravi novo crnogorsko gumno od crnogorskog kamena. Tako da ja bih rekla da on ima krizu identiteta. On ne zna što je, on ne zna kad je u Srbiji je li Crnogorac, ili je Srbin, ili je u Crnoj Gori Srbin, ili je Crnogorac. Nadam se da u našem sudstvu i tužilaštvu ima ljudi koji rade svoj posao, da će propratiti njegove aktivnosti. Apelujem na državne organe Srbije da tamo đe on zauzme gumno, dobro vode računa o zemlji okolo, jer može da se desi da postane zemljoposjednik”, poručila je ironično predsjednica CP, aludirajući na Carevićev odnos prema državnoj imovini u Crnoj Gori.



Povezani članci...

0 Komentara

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.