Ekonomija

Vuković: Glavni grad će nastaviti da pruža podršku ugostiteljima, uskoro četvrti paket pomoći za sve privrednike

(15 riječi)

Gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković, sa saradnicima, danas se sastao sa predstavnicima NVO Udruženje ugostitelja Crne Gore sa kojima je razgovarao o nastavku pomoći i podršci gradske uprave o ovoj veoma važnoj branši koja je pogođena negativnim posljedicama koronavirusa.

(Foto: PG BIRO)

Gradonačelnik je podsjetio da je Glavni grad od početka pandemije kontinuirano pružao pomoć svim privrednicima, pa i ugostiteljima, kako bi održali svoje poslovanje i sačuvali gotovo svako radno mjesto i najavio da će gradska uprava i u narednom periodu u domenu svojih nadležnosti i finansijskih mogućnosti nastaviti da pruža podršku ugostiteljima. 

„Pripremamo četvrtu Odluku u tom cilju koja će obuhvatiti široki spektar privrednika i preduzetnika, jer gotovo da nema privredne djelatnosti koja nije ugrožena zbog koronavirusa“, istakao je Vuković podsjećajući da je prije nekoliko mjeseci Glavni grad podgoričke ugostitelje dodatno finansijski pomogao sa 80.000 eura.

Vuković je naglasio da će Glavni grad u narednom periodu razmotriti mogućnost dodatne podrške ugostiteljima kroz besplatno korišćenje javnih površina, s obzirom na to da su ugostitelji u tom dijelu dodatno ograničeni mjerama koje su tenutno na snazi.

Predstavnici ugostitelja su izrazili zahvalnost Glavnom gradu na kontinuiranoj podršci od početka pandemije, kao i za sve dosadašnje povlastice i dodatnu finansijsku pomoć koja je u značajnoj mjeri pomogla održavanju poslovanja i očuvanju radnih mjesta, što je bio prioritet u trenutnoj epidemiološkoj situaciji. 

Oni su naglasili da im je u tom dijelu Glavni grad veoma važan patner koji je uvijek pokazivao posebno razumijevanje za njihove realne zahtjeve i potrebe.

Sagovornici su tokom sastanka konkretizovali aktivnosti i mjere iz domena uprave Glavnog grada koje bi u narednom periodu trebalo razmotriti sa ciljem pronalaska optimalnog modela koji bi stvorio pretpostavke za podršku ugostiteljima u Podgorici i dogovorili dinamiku njihove realizacije u narednom periodu.

Na sastanku je dogovoreno i formiranje Operativnog tima Glavnog grada za komunikaciju i saradnju sa ugostiteljima kako bi se sve konkretne dogovorene aktivosti rješavale još efikasnije.Povezani članci...

0 Komentara

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.