Ekonomija

ĐUKANOVIĆ

Možda zaista žele da sprže Crnu Goru

(15 riječi)

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović kazao je da nova vlast tezom o sprženoj zemlji pokušava da se zaštiti od pitanja šta oni rade na planu unapređenja ekonomskog razvoja Crne Gore. Takve opštužbe su, kako navodi, rezultat loše namjere da se Crna Gora baci na koljena i ostavi bez identiteta i bez ekonomskog potencijala.

(Foto: RTCG)

“Kod nove vlasti imamo manjak vizije i manjak kapaciteta da se ta vizija implementira”, kazao je Đukanović.

Ističe da je nova vlast za pet mjeseci mogla bar pripremiti budžet za 2021. godinu.

“Plašim se da je riječ o projekciji kakva će biti Crna Gora”, kazao je Đukanović, komentarišući optužbe o sprženoj zemlji.

Kaže da ga potezi nove vlasati povlače na ideju da će Crna Gora biti spržena zemlja.

"Možda je zaista riječ o projekciji. Možda zaista žele da sprže Crnu Goru", poručio je Đukanović, odgovarajući na novinarska pitanja.

Govoreći o gradnji auto-puta, Đukanović je kazao da je kineska ponuda bila najpovoljnija.

“Svaka druga odluka osim izbora CRBC-a bi nekoga vodila u zatvor”, kazao je Đukanović.

“Danas se ovako neodgovorno odnositi prema tom ugovoru pokazuje ozbiljnu neodgovornost”, kazao je predsjednik države. Ističe i da je taj projekat bio na ocjeni kod državnog tužilaštva, te da je ocijenjeno da je urađen po zakonima Crne Gore.

“Mislim da je jako važno da se pažljio odnosimo prema investitorima”, naveo je Đukanović.

Aman prijeti tužbom od 100 miliona

Saopštio je i da će Crna Gora imati ozbiljnu štetu zbog dešavanja na Miločeru i štete koja se nanosi investitoru.

Đukanović je kazao da je riječ o divljanju, predvođenom zvaničnikom nove vlasti i kao rezultat toga, kako kaže, imamo moguću tužbu. 

Predsjednik ističe da je ovih dana na njihovu inicijativu, imao razgovore sa turističkim investitorima.

"Vidio sam njihov strah nakon onoga što su vidjeli na Miločeru. Vidjeli su divljanje i rušenje objekata koji su sastavni dio investicije", naveo je Đukanović i doda da je namjera Amana da ove godine ne otvori objekte.

“Ono što nam se smiješi nakon ovog divljanja je arbitraža u Londonu. Ako se ta arbitraža dogodi siguran sam da ne može proći sa štetom manjom od 100 miliona eura po Crnu Goru”, naveo je Đukanović i dodao da bi to mogla da nas košta oko 100 miliona eura”.

“Saopštili su mi da su njihovi njihovi advokati pokrenuli arbitražu”, naveo je Đukanović.Povezani članci...

0 Komentara

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.