Ekonomija

Milatović: Cilj Vlade privlačenje direktnih stranih investicija

(15 riječi)

Cilj ove Vlade je da ostvari značajan napredak u sprovođenju ekonomskih reformi dominantno usmjerenih ka politici privlačenja direktnih stranih investicija, saopštio je ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović, dodajući da su sve aktivnosti usmjerena na snažno unaprjeđenje vladavine prava i put Crne Gore ka Evropskoj uniji.

Milatović se, kako je saopšteno iz Ministarstva, danas sastao sa predsjednikom Američke privredne komore u Crnoj Gori, Nikolom Tripkovićem i njegovim saradnicima.

 

-Ministar je kazao da izuzetno cijeni značaj i podršku koju Američka privredna komora pruža Crnoj Gori i smatra je jako važnom, jer doprinos koji daju u rješenjima, savjetima i proaktivnim djelovanjem je od velike koristi. On je dodao da je vođenje konstruktivnog dijaloga između privatnog i javnog sektora i njegovo unaprjeđenje cilj rada Savjeta za konkurentnost, kojim predsjedava.

Sagovornici su se složili da Savjet za konkurentnost predstavlja najefikasniju platformu za javno-privatni dijalog, sa ciljem da svojim djelovanjem doprinese većoj konkurentnosti ekonomije i bržem privrednom rastu zemlje, a na benefit cjelokupnog društva- navodi se u saopštenju.

 

Na sastanku su dogovorene mogućnosti za produbljivanje saradnje, koje će se manifestovati kroz rad AmCham Komiteta čije djelovanje je u skladu sa nadležnostima Ministarstva ekonomskog razvoja: radni odnosi, suzbijanje sive ekonomije i digitalna transformacija.

 

U ovim oblastima postoji veliki prostor za nastavak ali i za jačanje naše saradnje i resor ekonomskog razvoja predano i sa posebnom pažnjom radi na stvaranju uslova za održiv i inkluzivan ekonomski rast koji će doprinijeti povećanju kvaliteta života svih građana- istakao je Milatović.

 

Američka privredna komora je u Izvještaju o poslovnom ambijentu za period 2019-2020, pružila sveobuhvatan pregled poslovnog ambijenta, te, kao takav, Izvještaj predstavlja važan alat za potencijalne investitore na crnogorskom tržištu, ali i daje smjernice i preporuke donosiocima odluka u kom pravcu treba dalje unapređivati poslovno okruženje.

 

-Predstavnici AmChama su pohvalili inicijativu ministra Milatovića povodom organizacije sastanka i konsultacija koje su urađenje sa privredom, a sve u cilju što kvalitetnijeg kreiranja paketa mjera za ublažavanje posledica pandemije za prvi kvartal 2021. godine.

Oni su se zahvalili na prijemu i dodali da je misija ovog udruženja da uz partnerske odnose sa Vladom Crne Gore radi na poboljšanju poslovne klime i da kroz djelovanje Komiteta razviju još intenzivniju i otvoreniju saradnju sa Ministarstvom ekonomskog razvoja- navodi se u saopštenju.Povezani članci...

0 Komentara

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.