Kultura

POTPISAN SPORAZUM

Filmovi iz Crnogorske kinoteke u Zetskom domu

(15 riječi)

Sporazum o saradnji između Kraljevskog pozorišta "Zetski dom" i Crnogorske kinoteke, potpisan je na Cetinju, a njime je, pored ostalog, predviđeno prikazivanje filmova i drugih audiovizuelnih materijala iz nacionalnog kinotečkog fonda u najstarijem državnom teatru.

Prema riječima Ilije Subotića, direktora Kraljevskog pozorišta, promocija filmova i drugih audiovizuelnih djela od javnog interesa za Crnu Goru predstavlja zakonsku obavezu i dio utvrđene repertoarske djelatnosti "Zetskog doma".

"Zahvaljujući potpisivanju sporazuma sa Crnogorskom kinotekom ponovo se pokreće prikazivačka djelatnost u Prijestonici i to kroz prezentaciju i promociju bogatog i međunarodno priznatog kinematografskog opusa koji naša država baštini. Takođe, na ovaj način, publika će biti u prilici da prati i djela koja pripadaju savremenoj domaćoj i stranoj produkciji od značaja za dalji razvoj i unapređenje crnogorskog sektora kulture u cjelini", ocijenio je Subotić.

Kako ističu u zajedničkom saopštenju, direktor Crnogorske kinoteke Andro Martinović izrazio je zadovoljstvo zbog potpisivanja sporazuma s Kraljevskim pozorištem.

Soprazumom se, kroz formalizaciju saradnje, obezbjeđuje prikazivanje filmova koji se čuvaju u Kinoteci, a pripadaju crnogorskoj i svjetskoj filmskoj baštini, kao i onih programa koji će se razmjenjivati putem međunarodne saradnje, a što se odnosi i na recentnu produkciju.

Prema riječima direktora Martinovića, Kinoteka je “Zetskom domu” otvorila svoja vrata kroz mogućnost korišćenja prostornih i tehničkih kapaciteta, kako bi se neke od predstava odigrale u amfiteatru na otvorenom u prostoru nove zgrade i na taj način predstavile publici Glavnog grada.

Filmovi u „Zetskom domu“ prema selekciji Crnogorske kinoteke prikazivaće se tokom pozorišne sezone, već od ovog mjeseca.Povezani članci...

0 Komentara

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.