Ekonomija

DPS: Spajić potvrdio -Vlada zloupotrebom budžeta pomagala svoju koaliciju u Nikšiću, nadležni da reaguju

(15 riječi)

Sa posljednjeg kongresa DPS

Nesvjestan šta izgovara, očito nedorastao da bude službenik za javne finansije ni na nižim nivoima vlasti, ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić, na koga školovanje i boravak u inostranstvu izgleda nijesu ostavili mnogo traga, sinoć je gostujući na vladinom TV servisu, samo potvrdio ono što je javnost u Nikšiću, a i šire, znala: Vlada Crne Gore dijelila je budžetska sredstva kao socijalnu pomoć uoči izbora u Nikšiću, saopštila je Demokratska partija socijalista.

“To je nečuveno, i bilo bi skandalozno i da Vlada i njeni članovi nijesu učestvovali u izbornoj trci. A oni su, naprotiv, na čelu sve sa premijerom, bili veoma aktivni u podršci jednoj izbornoj listi”, ističe DPS.

Podsjećaju da je savjetnica premijera “sasvim transparentno” predvodila pokret “Ne damo Nikšić”, koji je nastupio u koaliciji s Demokratama.

“Sve to najbolje govori o kakvoj je zloupotrebi riječ. Nakon “tajnog i organizovanog” zaduživanja države, nove kompanije od “nula eura” na koju su do danas – iako faktički ne postoji – utrošene desetine miliona eura, poslije uplitanja u mrežu neistina povodom Budžeta, gotovo izvjesno prekršene najave kako će ove godine prestati sa zaduženjima, ministar Spajić još jednom je otvoreno priznao čime se on zapravo bavi. Pritom je neupućenost u oblast javnih finansija i budžetske potrošnje dodatno potcrtao tvrdnjom kako su, kao takozvana “ekspertska vlast”, oni imali pravo da dijele sredstva uoči izbora u Nikšiću, “jer nijesu bili dio te kampanje”, što je ruganje zdravom razumu”, ističe DPS.

Nadaju se da je građanima Crne Gore sve jasnije kakvi su dometi aktuelne vlasti i njenih najistaknutijih “eksperata”.

“Koji više ne prave skandale na dnevnoj osnovi, već iz časa u čas. Takođe, nadamo se da ovakvi njihovi potezi neće prolaziti bez pažnje međunarodnih partnera, kojima se svakodnevno zaklinju u posvećenost evropskim integracijama i standardima”, ističe DPS.

Demokratska partija socijalista poziva nadležne institucije da u što kraćem roku preispitaju da li u pomenutoj izjavi postoji krivična odgovornost i da, u skladu sa tim, preduzmu dalje radnje.Povezani članci...

0 Komentara

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.