Korona i dokolica

MILORAD DODIK: Četnici su zbijeg Srba na Kozari predali ustašama, kasnije su ti Srbi poklani u Jasenovcu (VIDEO)

(15 riječi)

(Foto: Screenshot/Youtube)

Predśednik Republike Srpske Milorad Dodik 6. novembra 2019. gostovao je na sarajevskoj N1 televiziji u emisiji Pressing.

Između ostaloga, voditelj Amir Zukić ga je pitao o njegovom odnosu prema četnicima. Dodik je rekao da prema četnicima ima negativan odnos, da je dosta članova njegove porodice stradalo u Jasenovcu i da su četnici pohvatali zbijeg Srba na Kozari te ih potom predali ustašama – koji su ih pobili u Jasenovcu.
Dodik je naravno rekao istinu, cijelu istinu, jer je tokom svog djetinjstva i mladosti slušao o tome svjedočenja preživjelih logoraša Jasenovca i preživjelih prognanika Kozare.

Ovo su riječi Milorada Dodika:

„Ja sam dijete Kozare, vaspitan na toj vrsti priče, i stradanju u Jasenovcu, koje je bilo enormno i moje porodice, sa svih strana, i sa strane moje majke i sa strane mog oca bilo je onih koji su stradali u Jasenovcu. . .
Nikada nisam mogao prihvatiti i negativan sam odnos imao prema činjenici da su četnici, recimo u vrijeme Kozare i 1942. na Kozari da su ušli i da su se borili protiv partizana i da su zarobili zbijeg koji su predali ustašama, koji su kasnije poklani bili u Jasenovcu. I to su egzaktne činjenice. Sa tim četnicima i takvim organizacijama koji su bili spremni da svoj vlastiti narod gurnu pod nož ustašama, apsolutno sam uvijek bio protiv.“

Možete pogledati iśečak iz emisije u kom Dodik govori o četničkoj pomoći ustašama (traje 01:14):
0 Komentara

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.