Ekonomija

Medojević: Poreski obveznici će "fenomenalni" posao Zdravka i Mickeja platiti 140 miliona eura kamate

(15 riječi)

Predsjednik PzP-a Nebojša Medojević opet je kritikovao ministra finansija Milojka Spajića i premijera Zdravka Krivokapić. Naime, on je naveo da su oni "ugovorili u direktnoj pogodbi drastično veću kamatu nego sto bi dobili kroz javnu i transparentnu proceduru."

"Slovenija se zadužila po negativnoj kamati od 0,096%. Njoj investitori plaćaju kamatu da bi joj pozajmili pare.

'Slovenija je izdala desetogodišnju obveznicu sa kamatama do dospijeća u visini minus 0,096 odsto i kuponsku kamatnu stopu nula posto u visini 1,75 milijardi, što znači da će realizacijom zaduženja kod investitora dobiti 17 miliona eura koje neće trebati da vrati', objasnili su iz Ministarstva finansija Slovenije.

Toliko o našim ekspertima koji su nas zadužili sa kamatom od 2,875%. Toliko o izjavi Mickeja Spajića da smo super prošli i da bi kamata u januaru bila višestruko veća.

Zato su Zdravko i Mickej radili "tajno ali organizovano" i ugovorili u direktnoj pogodbi drastično veću kamatu nego sto bi dobili kroz javnu i transparentnu proceduru", naveo je Medojević.

Ko je god ozbiljno pratio kretanja na tržištu kapitala, navodi dalje predsjednik PzP-a, znao je da je ponuda jeftinog novca štampanog zbog pandemije ogromna i da su kamate nikad niže.

"Ali trebalo je uzeti masne provizije i oštetiti ovu već ojađenu državu za destine miliona eura.

Poreski obveznici će platiti ovaj "fenomenalni" posao Zdravka i Mickeja 140 miliona eura kamate. A Slovenicima investitori plaćaju da im pozajme novac.

Ovakva brutalna pljačka poreskih obveznika i države mora biti procesuirana i sankcionisana robijom. Ko je iz Vlade CG uzeo pare?

Ali šta ja znam!!!Mene treba u zatvor!!! A vi, botovi Zdravkovi, naručite još jedan sendvič sa salamom, na moj račun", naveo je Medojević.Povezani članci...

0 Komentara

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.