Kultura

NOVEMBAR U KIC-U

Ukrajinski umjetnici, mladi talenti, modna revija...

(15 riječi)

Kulturno informativni centar "Budo Tomović" nastaviće po važećim NKT - mjerama, tokom novembra programske aktivnosti, a planirano je nekoliko koncerata, filmskih projekcija, književnih promocija i izložbi.

U okviru Muzičkog programa, kako su istakli u KIC-u, organizovaće treći po redu festival "Stare note - novi zvuci", kojim žele da promovišu crnogorske tradicionalne pjesme, ali i nove, mlade izvođače.

"Festival će biti održan, bez publike, 13. novembra uz podršku Radio televizije Crne Gore i Organizacije za zaštitu prava autora muzike Crne Gore (PAM CG). Nastupiće oko 25 izvođača, a gosti festivala biće: Branka Šćepanović, Tanja Šeter i Zdravko Đuranović", ističe se u saopštenju.

Ciklus 'Mladi talenti', čiji je cilj afirmacija mladih muzičara na putu njihovog razvoja u profesionalne koncertne izvođače, predstavlja u novembru pijanistkinju Darju Samofalovu, dobitnicu brojnih nagrada na državnim i međunarodnim takmičenjima. Njen solistički koncert biće održan 10. novembra, a reprizu koncerta organizovaće dan kasnije.

"U novembru ćemo predstaviti i ukrajinske i crnogorske muzičare na koncertu koji će biti dio manifestacije 'Dani mladih ukrajinskih talenata u Crnoj Gori' (2. novembar). Filmski program obilježiće revija 'Zlatne komedije' VII, a od 17. do 20. novembra. Predstavićemo značajna djela ovog filmskog žanra, među kojima: 'Artur' (1981), 'Ludi od ljubavi' (1997), 'U sitne sate' (1985) i 'Glupan i tupan' (1994). Od 24. do 27. novembra u KIC-u će biti priređene i večeri CEKUM-ovih biografskih filmova koji govore o životu i djelu znamenitih ličnosti pripadnika manjinskih naroda u Crnoj Gori", navodi se u saopštenju KIC-a.              

Podržaće projekat Kancelarije za mlade Glavnog grada kojim će biti obilježen Međunarodni dan studenata, kada će biti prikazan film "Društvo mrtvih pjesnika" 16. novembra.

KIC će biti domaćin i Inkluzivnog filmskog kampa “Uhvati film 2020”.

Crnogorska promocija knjige “Bunt dece socijalizma” jednog od najznačajnijih ex-yu rock novinara Dušana Vesića biće održana 4. novembra. 

"Podgoričkoj publici predstavićemo stvaralaštvo Borisa Jovanovića Kastela i njegovu novu knjigu "Bumerang valova" 9. novembra, kao i knjigu Gorana Popovića “Zlatni spomenar” 11. novembra.

U izložbenom holu KIC-a priredićemo izložbu Udruženja likovnih umjetnika iz Ulcinja (13. novembar), zatim izložbu slika Jelene Mašnić (24. novembar), a u okviru manifestacije “Dani mladih ukrajinskih talenata u Crnoj Gori” biće predstavljeni i radovi ukrajinskih umjetnika (uzrast 5-21. godine).

Kako dodaju, KIC će 30. novembra i 1. i 2. decembra biti domaćin i Crnogorske nedjelje mode - Montenegro Fashion Week 2020. 

"Podsjetimo da smo, prema važećim NKT - mjerama, tokom oktobra ugostili beogradskog kantautora Dušana Strajnića Dukata, frontmena benda Stray Dogg sa kojim je zvanično i otvorena programska sezona u KIC-u, zatim priredili reviju 'Svjetska književnost na filmu' i bili domaćini drugog regionalnog Festivala stand-up komedije 'Opuč'. Svoj novi roman 'Smrt je uvijek u modi' predstavio je poznati publicista i novinar Mihailo Radojičić. U KIC-u je izvedena i predstava 'Aleja zaslužnih građana Kulturnog centra Homer' iz Podgorice, a solističkim koncertom predstavio se i mladi talentovani crnogorski violinista Viktor Huter. Svjetska književna akademija u saradnji sa KIC-om organizuje danas 'Olimpijadu poezije', navode u KIC-u.         Povezani članci...

0 Komentara

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.