CG u srcu

Kalač: Želja svih nas je da se vratimo u Crnu Goru

(15 riječi)

Povodom tvrdnji lidera PZP-a Nebojše Medojevića, reagovala je Fetija Kalač, predsjednica Kulturno-informativnog centra Crne Gore u Luksemburgu.

Reagovanje objavljujemo integralno.

Danas, u vremenu kada živimo okruženi brojnim informacijama među kojima ima mnogo onih koje su lažne, moramo se mi iz dijaspore osvrnuti na izjavu gospodina Nebojše Medojevića o navodnoj uključenosti Luksemburga u nedavno završeni izborni proces u Crnoj Gori.

Na žalost gospodina Medojevića, kome je izgleda stran pojam demokratije, što se posljednjih dana vidi i iz reakcija njegovih pristalica koji ugrožavaju svojim klerofašističkim činjenjem živote onih koji drugačije misle, moramo ga podsjetiti da je Veliko Vojvodstvo Luksemburg primjer vrhunske demokratije kojoj smo se naučili i mi koji ovdje godinama živimo. Ta i takva demokratija daje mogućnost građanima da ostvare svoja osnovna građanska i ljudska prava, a to je da građanin bira i bude biran, kao i da se poštuje suverenitet svoje države. Odnosno da se Veliko Vojvodstvo ne miješa u suverenost i u unutrašnha pitanja drugih država.

Dakle, u kontaktima sa predstavnicima Ministarstva spoljnih poslova Luksemburga dobila sam informaciju da su netačne tvrdnje da ukoliko drzavljanin Crne Gore bude glasao u svojoj domovini da će ostati bez posla ili će izgubiti druga stečena prava.

Dijaspora Crne Gore će i dalje pratiti što se desava u našoj domovini Crnoj Gori i ako treba stati u njenu odbranu.

Iz više razloga. Želja svih nas je da se vratimo u Crnu Goru. U Crnoj Gori su naša imanja, naše nekretnine, naši rođaci za čije živote strahujemo ovih dana.

Naravno da ne zaboravimo da dijaspora šalje veliki novac u Crnu Goru, i gle čuda, tada Medojeviću i sličnima to ne smeta, ne smetaju mu milioni eura koji se slivaju iz dijaspore u Crnu Goru, ali mu smeta da mi koji ulažemo novac u Crnu Goru, da i odlučujemo o njenoj sudbini.

I još jedan detalj. Avio- linija koja povezuje Crnu Goru i Luksemburg nije tzv. glasačka linija koja se trebala otvoriti radi navodnih glasača, nego je to linija koja će već ove jeseni biti otvorena kako bi i dalje ostali blizu svoje domovine. Inastavili da pomažemo velikim sredstvima od kojih i Medojević i njemu slični dobijaju svoje zarade. Jer poučeni demokratskim iskustvom iz zapadnih zemalja, u kojima trenutno živimo, naučili smo da plaćamo poreze i izmirujemo dažbine prema svojoj državi.Povezani članci...

1 Komentara

Nema slike

Simeun Zvečanski Postavljeno 21-01-2021 19:10:07

Ovi iz Vojvodine baš i nemaju neku želju da se vrate, šaljte voz po njih.

Odgovori ⇾

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.