Politika

Grlić Radman: Mandić, Knežević i Bečić zaslužili ovo, bili upozoreni, nećemo blokirati ulazak Crne Gore u EU

(15 riječi)

Ministar vanjskih i evropskih poslova Republike Hrvatske Gordan Grlić Radman rekao je da je da je njihova suverena procjena koga će proglasiti nepoželjnim u Hrvatskoj i da predsjednik Skupštine Andrija Mandić, potpredsjednik Vlade Aleksa Bečić i poslanik Milan Knežević to zaslužuju jer su pogoršali odnose između Crne Gore i Hrvatske.

“Naša je suverena procjena koga želimo proglasiti nepoželjnim u Hrvatskoj. Smatram da su osobe koje smo označili kao nepoželjne to i zaslužile, jer su pogoršali odnose između Crne Gore i Hrvatske”, izjavio je ministar Grlić Radman, prenosi Večernji list.

Dodao je kako je Hrvatska dosad podržavala sve aktivnosti Crne Gore u vezi s ulaskom u Evropsku uniju. Međutim, naglasio je da je potez koji je Crna Gora nedavno poduzela, a koji je pogoršao odnose između zemalja, bio neuspješan u očuvanju dobrosusjedskih odnosa.

“Crna Gora je pokazala činom na koji je bila upozoravana, koji nije u skladu s dobro susjednim odnosima, da joj očito nije stalo do odnosa s Hrvatskom”, istakao je Grlić Radman.

Odgovorio je i o vezi s mogućim blokiranjem Crne Gore na putu prema EU.

“Ne planiramo ih blokirati u EU, jer blokiranje obično nije evropska vrijednost i izbjegavamo ga kao instrument. Međutim, uvijek postoje drugi mehanizmi kako bi se uticalo na određene odluke. Crna Gora mora ispuniti određena mjerila kako bi završila neke procedure, a Hrvatska će uskočiti s našim mjerilima, jer još uvijek moraju odgovoriti na neka ratna pitanja. Smatram da je došao trenutak da se Crna Gora okrene vladavini prava i proevropskim vrijednostima”, zaključio je Grlić Radman.



Povezani članci...

0 Komentara

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.