Politika

BS ulazi u Vladu, ovo su resori koji će im pripasti

(15 riječi)

Glavni odbor Bošnjačke stranke danas je i zvanično odlučio da uđe u rekonstruisanu Vladu Milojka Spajića.

BS-u će pripasti pet ministarstva i to: vanjskih poslova; dijaspore; rudarstva, nafte i gasa; socijalog staranja; demografije i regionalnog i investiocionog razvoja i saradnju sa NVO. Osim toga BS dobija i mjesto potpredsjednika Vlade.

Novi ministar vanjskih poslova biće lider te partije Ervin Ibrahimović.

Poslanici Skupštine Crne Gore raspravljaće o rekonstrukciji 44. Vlade premijera Milojka Spajića.

Prema ranijem koalicionom sporazumu u rekonstruisanu Vladu ući će partije Andrije Mandića i Milana Kneževića.

CdM je već objavio da se nezvanično napravila kombinatorika vezano za resore koje će pokrivati Nova i DNP. Prema nezvaničnim informacijama, Simonida Kordić bi mogla biti nova ministarka turizma. Budimir Aleksić se pominje kao kandidat za resor prosvjete, ali se pominje mogućnost da ipak bude potpredsjednik Vlade za prosvjetu i kulturu. Moguće je da rekonstrukcijom i resor urbanizma, prostonog planiranja i državne imovine bude podijeljen na dva resora.



Povezani članci...

0 Komentara

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.