Sagovornici

Zoran Vulević

U SUSRET DANU DRŽAVNOSTI

(15 riječi)

Vala Crnogorci i svi koji poštujete državu u kojoj živite, bez obzira na vjeru i naciju kojoj pripadate, ako dozvolimo dalje rastakanje naše domovine ne reagujući kako zahtijeva nezavidna situacija u kojoj se nalazimo, ne bilo nas! Ni nas ni Crne Gore kao građanske, sekularne države! Jer, veoma začuđuje mir i pokornost koju od dolaska na vlast „spasilaca“ pokazujemo na sva nepočinstva koja čine našoj državi. Posebnu odgovornost za takvo stanje snose tobožnji intelektualci, u stvari, obične kukavice, nesvjesni da nkada neće zaslužiti bilo čije poštovanje, bez obzira na svoje duhovne domete, zbog svog jadnog i bijednog ponašanja i djelovanja. Među kojima je i najviše onih, kako ih odavno nazvaše crnogorski patrioti, „koritaša.“ Koji bez i najmanjeg osjećanja stida, duboko zabroždiše svoje, koristoljubljem opsjednute glave u ponuđeno korito. Takvi su, bez i najmanje sumnje, vječna zastida svog naroda.

Elem, takav odnos prema, za svakoga ko drži do sebe i svoje domovine, uvrjedljivoj stvarnosti, ne bi dopuštio niti jedan narod, pa ni onaj koji ima mnogo manje slavnu istoriju od naše. Zar dozvoliti tim opskurnim likovima koji su sticajem, za Crnu Goru nesrećnih okolnosti, došli na vlast da taj najnečasniji i najprljavi posao obave, bez naše i najmanje reakcije. Naravno za interese političkog monstruma, ozbiljno oboljelog megalomana iz Beograda.

Ne Crnogorci, ma koje vjere bili, i svi vi kojima je Crna Gora jedina domovina, tako nešto nipošto ne smijemo  dozvoliti, ako je u nama ostalo i zrnce ponosa i dostojanstva! Onog koji je krasio naše pretke! Zato odmah svi u ruke Poslanicu Svetog Petra Cetinjskog upućenu Crnogorcima, kako bi ojačali svoj patriotski duh koji je, mora se otvoreno reći, prilično posustao.

„O Crnogorci!“

„O Crnogorci!“

„Tako vi svega što vi je najmilije...Ne budite tuđa metla i lopata...“

Zbijmo redove, udružimo se i krenimo svim dopuštenim, demokratskim sredstvima u odbranu svoje otadžbine koju su hiljadu i više godina herojski branili i odbranili naši preci! Ne dajmo izdajničkim huljama da sprovedu svoj pakleni naum zarad tuđih interesa!

Snažno podstaknuti patriotskom potrebom i neugaslim slobodarskim duhom da naredni, i svaki slijedeći, Dan državnosti 13. jul slavimo u slobodnoj, nazavisnoj, velikosrpskog jarma oslobođenoj Crnoj Gori!

Da je vječna naša jedina domovina i njen svijetli Dan državnosti! 



2 Komentara

Nikola Postavljeno 13-07-2024 12:46:35

Tako je,da je vjecna!!!

Odgovori ⇾

Proki Postavljeno 12-07-2024 11:29:55

Bravi doktotore odlično napisano svaka čast

Odgovori ⇾

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.