Sagovornici

Zoran Vulević

SRAMOTNI SINOVI

(15 riječi)

Marko Tulije Ciceron, rimski besjednik i filozof  je još davno kazao: „da izdajnik razgrađuje dušu nacije i inficira političko tijelo. Da se manje treba bojati ubice, jer je izdajnik kuga.“

I zaista, kolika „ništa roba“ mora bit čovjek koji za interese tuđe, izdaje svoju državu. I to otvoreno i drsko, ne skrivajući svoje namjere. Pri tome apsolutno svjestan onoga što čini. Koliko morju biti neznaveni  i zato lako podložni nečasnim manipulacijama političara, svi oni koji  im, takvima kakvi jesu, daju podršku!

Velika muka je snašla slobodarsku Crnu Goru od izroda koji žele njen nestanak. Uporno kidišu na nju, siledžijski i bez predaha. Planski i sistematski ruše njen građanski karakter i njenu nezavisnost pod komandnom palicom „piceustog“, političkog monstruma iz Beograda.

Imate li „prst obraza“ svi vi, sramotni sinovi, koji mu ponizno služite? Ima li u vama makar trunke časti i dostojanstva, ponosa, ljudske i političke odgovornosti? Zar je vaše sluganstvo u toj mjeri ovladalo vašim lobanjama da sve ostalo stavljate u drugi plan? Zar je vaša mržnja prema soprstvenoj državi toliko uzela maha da je poništila svaki moralni i ljudski trag u vama? Zar nijeste svjesni da bi vaše činjenje moglo biti pogubno za mir u Crnoj Gori? Ili je to upravo vaš cilj! Zar zbog vas, koji sve to činite radi ostvarenja svojih ličnih benefita huškajući narod na sukobe, treba da nastane haos u Crnoj Gori?

Crnogorski građani i svi vi koju poštujete državu u kojoj živite, ostanite mirni! Ne podliježite svakodnevnim provakacijama čiji je cilj da vas navedu na neki nepromišljen potez! Nikako nemojte reagovati na takav, za mrzitelje ove države poželjan i dobrodošao način. Ali zato, svim raspoloživim demokratskim sredstvima pružimo otpor tim prljavim, za našu državu pogubnim namjerama domaćih izroda. Što prije to bolje. O njihovim zlim namjerama redovno obaviještavajmo sve pravne i bezbjedonosne instance u Briselu i Vašingtonu, skrećući im pažnju na ono što „piceusti“ preko svojih jadnih i bijednih podanika sprema Crnoj Gori!  Nikako ne smijemo dozvoliti da njihov naum prođe! Makar danonoćno demonstrirali na ulicama, trgovima, ispred važnih državnih institucija, svuda i na svakom mjestu, tražeći pravdu i boreći se za istinu. Sve u cilju odbrane nezavisnosti svoje države!

Jer, kako zapisa Kant,  „nikad i ništa ne izaziva pobunu više od nepravde. Sva druga zla koja trpimo nijesu ništa prema ovom!“

I još nešto, o čemu, opijeni strašću izdaje i sluganstva malo razmišljaju neprijatelji Crne Gore, kao ni oni koji ih glasaju. O neminovnoj propasti tog izdajničkog koncepta, ma koliko im se činilo da im je njegova realizacija na dohvatu ruke. Brzo će doći red na „piceustog“ i njemu slične da odgovaraju zbog svog nerazumnog, za čitav region opasnog, političkog djelovanja. Neće mnogo vremena proći pa ćete se, svi vi, u to uvjeriti!

Zdravo bili, pa viđeli!

 

 



0 Komentara

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.