Škrinja

BRIGADE NOVOMUČENIKA

(15 riječi)

Ni trunke solidarnosti u ovoj novoformiranoj brigadi iza 30. kolovoza 2020. godine, ili: O totalnom pomračenju evropskog sistema vrijednosti u Crnoj Gori

,, Kako namjestiš krevet tako ćeš i leći" glasi stara poslovica sa Kavkaza koja najbolje oslikava zbog čega se Crna Gora nalazi u veoma složenoj političkoj situaciji i neizvjesnoj budućnosti.
  Zaprepašćen činjenicom da danas reklamiraju i samoreklamiraju crnogorski novomučenik/ce  preko medijskih trabanata i moralnih tandarija koje personifikuju određene kvazi crnogorske portale.
  Na današnje najavljeno pomračenje Sunca, vidim totalno pomračenje evropskog sistema vrijedsnosti u Crnoj Gori.
Ako jedan izvanjac, bivši ministijer pravde Zof Pažini proganja Crnogorce, ostavlja bez parčeta kruha ostavljajući ih bez posla iz bolesne sujete, crnogorskie novomučeničke brigade kao da su kolektivno čitali ,,Pravila Ćutanja" od pokojnog barmena sa krvavog dvora S.Miloševića. Ni trunke solidarnosti u ovoj novoformiranoj brigadi iza 30 kolovoza 2020. godine.
Ako je u pitanju druga izvanjka madam Veke Bratsk, tada se preko ,,komitskih portala" ređaju članci i napadi na ovu Hercegovku a ponajmanje dičnu.
Prvi izvanjac je valjda ,,naš" a druga je tamo ,,njihova"  - krstile bi velje patriote.
Od prvoga ako boli, pritom nema sistemske zaštite za Crnogorce jer je Zofu Crna Gora vakufsko dobro darovano od nekog ,,našeg" britvulina onda brigade mučenika iz pravila ćutanja samo što ne prozbore: Dodaj sebi, pa se i samoizbičuj!!!
Kada dr Erak šminka pravnog ,,mrtvaca" u CG Sobranju ,,našu" Jeciku Pereciku iz Agencije za sprječavanje korupcije, opet šutnja kod brigade novopečenijah razBOJnikovija mučenika.
Ona je ovamo ,,naša" a ,,naš" sindikat ASK inače jedini u Evropi a možda i svijetu koji je čitav suspendovan i protu svih njegovih članova se vode disciplinski postupci, za Pobjedu je sve u redu kao i liječnika Jeftimirovskog - tamo u Beču (čitaj klinici).
  Ni pasusa o progonu lojalnih ljudi državi Crnoj Gori, jer je plava dama škola diskriminatora Pažinovskog od Šibenika.
Ko su sad ,,naši" a ko ,,tamo njihovi?"
Kada SUBNOR CG sa čika Zulfikarom šuti kao u klubu penzionera kada treba u 21. vijeku osuditi čovjeka zbog antifašističkih ideala, spisatelj kaže ,,ne možemo biti stranka u sporu!"
A NE NE, čika Zuko, već imaš zajedničkog prijatelja (odvjetnika) iz Bajica sa Bojovnicom Perovići, pa zato ŠUTIŠ!
  Ćutali bi vi u SUBNORU za malo apanaže i da se četničkom koljaču Pavlu Đurišiću podigne spomenik u sred Titograda.
  A đe je tek potrpredśednica LP gospođa Jelena Marković da osudi progon Crnogoraca iz ASK, a jednog od njih zbog izjave da su partizani ( čitaj sveti borci) oslobodili Zagreb.
Možda su za nju to bili razBOJnici, koje promoviše dok se mole Srpskom Porfiriju, i Ruskom Kiriliju.
Protežirajući razBOJnikove, svi ovi novomučenici kojima je KD RAZBOJNIŠTVO slučajno ostalo u KZ CG, očekujem da ga skroz obrišu ako budu dio neke buduće parlamentarne većine.
   A. Mandic je novomučenicima smetnja, ali ne i molitva ruskom krvavom Kirilu od razBOJnika, jer Bojko 13 je njihov, a ukrajinske nevine žrtve kolateral, jer BOJOVnici se mole za dug život Kirilenka da što više izblagosilja tenkova i topništva ,,via Ukraina."
  Na proširenom spisku brigadnih CG mučenika nalazi se i Darko Šuković kome promovisanje onog ko se lažno predstavlja ništa ne smeta, onog ko uzurpira tuđe crkve i stambene objekte i koji je farisej za njega duhovna vertikala - tj CG mitropolit.
Jeste koliko i ova im pośeta Rumunskoj crkvi istina..Radi se samo o sekti sa boljim ljudima od razBOJnikovih. Ovaj sljedbenik žive laži ne izvještava već navija da ne može gore, ali na štetu duhovne misije CPC.
  TU I TAMO je neki portal VON od Espane, za čijeg urednika je razBOJništvo i ono u pokušaju moralni pijedastal, a ogledalo se posredstvom istog urednika u pokušaju potkupljivanja, i zastrašivanja jednog episkopa CPC i ujedno i člana Svetoga Sinoda CPC. To mu je nakon halucinacija, laži i anticrnogorskog djelovanja protiv predśednika Crkvene Opštine Cetinje CPC najslađi krem sa kolača (ruske kape sa šabačkim ,,mlekom.")
   Heroine novomučenice su i one koje svoju obitelj dovode da opstruiraju duhovnu misiju CPC u produženom trajanju kroz razBOJništvo.
    Ni jedne jedine podrške ni članka za našu borbu očuvanja jedinstva CPC ni od Kaćuše Krsmanović.
  CDM direktno navija za RazBOJnika jer prikuplja partijske INFO a ne priznate vjerske institucije u Crnoj Gori a to je CPC.
  Novomučenik je i bivši ložač barjaka NATO pakta jer on je ,,naš" sad pa daj da ga u crna makar slova umetne RKC [Razbojnička Katakombska Crkva].
   S obzirom da su zaustavljali radove na podizanju spomenika pok.mitropolitu A. Abramoviću, sljedeći potez od BOJOVIH biće crvena slova za sve lažisvećenike svoje.
   Od potomaka novinarskih doajena SFRJ, samim tim i najdraže Crne Gore poručujem svim urednicima medijskih navijačkih toboš CG portala da su mogli zajedno ili pojedinačno naučiti zanat od pokojne braće Bulatovića. Božo [Borba] , Nikola [Radio Beograd], Žarko [TV Titograd], Marinko [Pobjeda], tadašnjih sve samih medijskih brendova Crne Gore i SFRJ.
   Jedino i časno držanje i novinarski kodeks pokaza gospođa Jasmina Muminović iz portala Standard.
    Svevišnji joj dao mudrosti da nastavi časno i profesiomalno izvještavati!
  Prosto vam vaše jadno novinarstvo što ne naučiste od braće Bulatovića, ali neprosto vaše veljanje Crnogorstvom od kojeg mi dođe da sada povratim.
   Śetih se jedne pravne aždaje koja će spaliti zbornike prava - heroine i svetionika nepravde i i nedoličnog ponašanja, radi se o anonimusu Ninči Paovičijus vjernoj služiteljici nove žiteljke Spuža Jelice ex Kovačice.
   Ova je đak made in Serbiše - Kraguëves - iz časnih i hrabrih Očinića ali rđav je to đačić  Jece Ajfonice.

08.04.2024. godine
Bulat Božov Bulatović

Iznijeti stavovi u tekstu nijesu obavezno i stavovi Redakcije



1 Komentara

śedok Postavljeno 09-04-2024 16:02:16

Vrćite pare lopovski uzurpatori Crnogorske pravoslavne crkve! I JOŠ MRŠ!

Odgovori ⇾

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.