Politika

Panelisti konferencije o medijskoj pismenosti urednici BIRN-a, targetirani “ekstremisti” prisustvuju sa transparentima: Mi smo žrtve BIRN-a

(15 riječi)

Konferencija o medijskoj pismenosti koju organizuje Centar za demokratsku tranziciju i Delegacija EU odvija se u Hotelu Hilton u Podgorici, a na panelu koji je planiran za 11 sati panelisti su šest urednika BIRN-a.

Podsjetimo, uradak Jelene Jovanović, a u sklopu BIRN-ovog projekta mapiranja ekstremističkih grupa u regionu, targetirao je devetoro građanskih aktivista, među kojima su i dvije novinarke Pobjede.

Targetirani “ekstremisti” danas, izražavajući nezadovoljstvo slučajem koji čeka i sudski epilog, prisustvuju panelu sa transparentima:

“BIRN laže! BIRN targetira nevine ljude! BIRN da jednom kaže istinu! Mi smo žrtve BIRN-a! BIRN brani Crkvu Srbije!”

Među okupljenima su Tanja Pavićević, Kaćuša Krsmanović, Tijana Lopičić, Maja Miličković i Draško Martinović.

Organizatori im traže da izađu. Oni im pojašnjavaju da neće da neće nikoga da remete i da su došli mirno da pošalju poruku.

“Mi nijesmo došli da prekidamo konferenciju niti da se obračunavamo. Naše ljudsko pravo je da dođemo i iskažemo protest”, poručila im je Krsmanović.



0 Komentara

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.