Ekonomija

Inovativne mašine za pranje i sušenje veša Samsung 5000C serije sada su dostupne u Crnoj Gori

(15 riječi)

Samsung Electronics predstavio je najnovija rješenja za pranje veša s mašinama za pranje i sušenje veša serije 5000C, koje nude najsavremeniju tehnologiju i ekološki prihvatljive performanse. Ova inovativna linija sada je dostupna i Crnoj Gori.

 

Nova definicija učinkovitosti pranja

Korištenjem Ecobubble™ tehnologije, na mašini za pranje veša Samsung 5000C, potrošnja energije smanjena je do 70%[1], jer omogućava učinkovito pranje na nižim temperaturama uz produženo vrijeme ciklusa. Ciklus s manje mikrovlakana učinkovito smanjuje ispuštanje mikroplastike u okolinu[2], što postiže optimizovanom brzinom obrtanja motora i intenzitetom pranja. Novodizajnirana ugrađena Wi-Fi upravljačka ploča povećava praktičnost pružajući korisnicima besprijekornu kontrolu i praćenje rada uređaja putem SmartThings aplikacije.

Napredne funkcije za optimalnu njegu odjeće

 

Iskusite učinkovito pranje na niskim temperaturama s hiljadama mjehurića Ecobubble tehnologije, koja štiti boju i teksturu odjeće. Higijensko čišćenje s parom uklanja 99,9% bakterija i alergena i osigurava dubinsko i higijensko pranje[3]. Tehnologija digitalnog invertera osigurava vrhunsku učinkovitost i trajnost, uz 20-godišnju garanciju. Stay Clean ladica i funkcija čišćenja bubnja (Drum Clean) osiguravaju higijensku čistoću mašine za pranje veša i time produžavaju njen vijek trajanja.

 

Inteligentno sušenje za pametan dom

 

Aplikacija SmartThings nudi pametnu i praktičnu njegu odjeće i neprimjetno povezuje vašu mašinu za pranje i sušenje. Funkcija Energy pomaže u kontroli potrošnje energije, funkcija Home Care osigurava da mašine za pranje i sušenje budu u optimalnom stanju, dok funkcija Auto Cycle Link automatski predlaže odgovarajući program sušenja u mašini za sušenje nakon što je veš opran.

 

Mašina za sušenje veša DV5000C takođe se može pohvaliti novodizajniranom upravljačkom pločom koja ima ugrađen Wi-Fi i pruža poboljšanu kontrolu putem aplikacije SmartThings. Ciklus Higijenska njega eliminiše 99,9% bakterija i osigurava dubinsko čišćenje i suvog i mokrog veša. Air Refresh tehnologija osvježava odjeću bez pranja i tako joj produžuje vijek trajanja, Quick Dry ciklus osigurava sušenje malih količina veša u samo 35 minuta, a Wrinkle Prevent tehnologija omogućava odjeću bez gužvanja čak i bez peglanja.

 

A+++ učinkovitost sušilice, tehnologija toplinske pumpe i inteligentni sistem sušenja za pametno sušenje (OptimalDry), koji koristi senzore za postizanje najboljih rezultata i održavanje kvaliteta tkanine.

 

Tehnologija digitalnog pretvarača osigurava veću energetsku učinkovitost, manje buke i dugotrajan rad, uz garanciju od 20 godina. Sistem filtera 2 u 1 pojednostavljuje održavanje, hvatajući prašinu i vlakna u jednom filteru i eliminišući potrebu za filterom izmjenjivača toplote, što značajno olakšava održavanje.



[1]Testirano u skladu s IEC 60456-2010 / opterećenje od 4 kg / super eko pranje hladno (WF80F5E5U4W) u odnosu na pamuk na 40°C bez Eco Bubble (WF0702WKU). Individualni rezultati mogu varirati.

[2] Zasnovano na ispitivanju „Ocean Wise Plastics” laboratorije za pranje 2 kg dukserica s kapuljačom od 100% poliestera, upoređivanjem ciklusa za sintetiku na konvencionalnom modelu Samsung WW4000T i ciklusa za smanjenje količine mikrovlakana na modelu WW7000B. Rezultati se mogu razlikovati u zavisnosti od odjeće i stvarnih uslova upotrebe.

[3] Na osnovu izvještaja kompanije Intertek o pranju higijenskom parom. Uklanja 99,9% bakterija zlatnih stafilokoka i ešerihije koli. Pojedinačni rezultati mogu se razlikovati. Na osnovu izvještaja Britanske alergološke fondacije (BAF) za program Higijenska para, kompanija Allergy UK smatra da će ovaj proizvod, ako se pravilno koristi, doprinijeti manjoj izloženosti grinjama, psećim i mačjim dlakama, polenu trave i gljivicama.



0 Komentara

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.