Korona i dokolica

CPC: Odbijen kao neosnovan zahtjev Borisa da penzioniše Mihaila i sebe upiše kao mitropolita

(15 riječi)

Ministarstvo pravde donijelo je rješenje kojim je odbijen zahtjev Bojana Bojovića bivšega vikarnoga episkopa vladike Crnogorske crkve koji je tražio da se Arhiepiskop cetinjski i mitropolit crnogorski Mihailo penzioniše a on postavi za novoga mitropolita kao neosnovan, saopšteno je iz Crnogorske pravoslavne crkve (CPC).

Time je, kako konstatuju, stavljena tačna na “nezakonito i nekanonsko ponašanje bivešga vikarnoga episkopa Bojana Bojovića”.

“Prije donošenja rješenja Ministarstvo pravde je izvršilo sve potrebne radnje i ispitni postupak i utvrdilo sve relevantne činjenice. Nažalost, i pored svega toga pojedina lica koja su se proglasila svještenicima Crnogorske crkve, uzurpirala su crkvu Svetoga Ivana Crnojevića i ne dozvoljavaju vršenje redovne službe mitropolitu CPC-a, Mihailu i svještenstvu”, navedeno je u saopštenju CPC.

Pozivaju nadležne organe da se očituju ovim povodom i, kako kažu, omoguće redovno vršenje službe svještenicima Crnogorske pravoslavne crkve, koja koristi tu crkvenu imovinu i čiji je vlasnik.



0 Komentara

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.