Društvo

Popović: Brojke upozoravajuće, žene treba da idu na preventivne preglede

(15 riječi)

Radionica ,,Otkrij bolest na vrijeme, nemoj da zakasniš" u organizaciji NVO ,,Žena danas" biće održana u opštini Danilovgrad u subotu 27. maja u 10,00 časova. Ginekolog Kliničkog centra Crne Gore Nebojša Jokmanović i onkološkinja Nada Cicmil Sarić govoriće o prevenciji karcinoma dojke i grlića materice.


- Prema posljednjim podacima u Crnoj Gori zadnjih godina je sve više slučajeva ove opake bolesti. Mislim da su brojke upozoravajuće i treba da sve učinimo da žene idu redovno na preventivne preglede i time da pomognemo sebi, porodici i društvu u cjelini - poručila je predsjednica NVO Žena danas, Rosa Popović.

Ona je pozvala stanovnice Danilovgrada da se u što većem broju odazovu i dođu na predavanje kako bi čuli korisne savjete od doktora i preventivno djelovale na očuvanje zdravlja.

- Radionica se sastoji iz dva dijela. Najprije će specijalisti održati predavanje, a onda učesnice mogu da im postavljaju pitanja. Takođe mogu obaviti stručne  konsultacije ukoliko imaju medicinsku dokumentaciju - kazala je Popović.

Nakon predavanja specijalisti će, kako je najavila, odraditi besplatne ginekološke i onkološke preglede u Domu zdravlja Danilovgrad.



0 Komentara

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.