Ekonomija

COCA-COLA HBC CRNA GORA UVELA NEODVOJIVE ČEPOVE NA PROIZVODIMA

(15 riječi)

Nakon uvođenja čepova inovativnog dizajna na Next sokovima krajem prošle godine, kompanija Coca-Cola HBC Crna Gora primijenila je neodvojive ili pričvršćene čepove i na ostatak svog portfolija - gazirana pića, vodu i ledeni čaj.

Neodvojivi čepovi osmišljeni su sa ciljem da se omogući efikasnije prikupljanje i reciklaža plastike od pića, a shodno zakonskoj obavezi koju je Evropska unija propisala Direktivom o jednokratnoj plastici. Ovom Direktivom proizvođači su obavezani da od 2024. na tržište plasiraju isključivo ambalažu sa neodvojivim čepovima, kako bi se obezbijedilo da se čepovi i boce zajedno skupljaju i efikasnije recikliraju.

Po otvaranju, čep ostaje pričvršćen za flašu. Čepove ne treba pokušavati odvojiti od flaše, što je istaknuto i na samoj ambalaži. Novo rješenje čepova je u potpunosti higijensko, praktično i funkcionalno, a ispoštovani su i bezbjednosni standardi očuvanja kvaliteta i ukusa napitaka.

Uvođenje ovog praktičnog i funkcionalnog rješenja predstavlja još jedan korak u okviru globalne strategije održivog razvoja kompanije, pod nazivom „Svijet bez otpada", čiji je cilj da Coca-Cola do 2030. godine dostigne prikupljanje 100 odsto PET i aluminijumske ambalaže koja se proda na tržištu, kao i da 50 odsto ambalaže bude napravljeno od recikliranih materijala.

Pričvršćeni čepovi pomoći će u rješavanju problema prikupljanja i reciklaže ambalažnog otpada, jer smo i sami svjedoci da se u prirodi često mogu naći neadekvatno odloženi čepovi flaša od pića. Na ovaj način, potrošačima se daje prilika da dodatno doprinesu efikasnijem sakupljanju i reciklaži plastike. 



2 Komentara

srtfdrs Postavljeno 18-05-2023 17:55:27

camisetas de futbol baratas

Odgovori ⇾

sfd Postavljeno 18-05-2023 17:52:09

comprar camisetas de futbol baratas

Odgovori ⇾

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.