Društvo

Savez udruženja penzionera i Udruženje Podgorice: Nijesmo podržali nijednog kandidata

(15 riječi)

Nakon što je juče organizacija predstavljena kao "Udruženje penzionera" podržala predsjedničkog kandidata Pokreta Evropa sad Jakova Milatovića, reagovali su iz Udruženja penzionera, ističući da ne podržavaju nijednog kandidata na predsjedničkim izborima.

-Radi preciznosti, ali i odgovornosti prema članstvu, kao i svrsi i ciljevima našeg djelovanja, Savez udruženja penzionera Crne Gore i Udruženje penzionera Glavnog grada Podgorice, koji okupljaju najveći broj penzionera u Crnoj Gori, obavještavaju cjelokupnu javnost da nikada, pa ni sada, nijesu bili učesnici dnevno - političkih dešavanja, niti dali podršku bilo kojem kandidatu na predsjedničkim izborima koji su u toku - kazali su iz Saveza udruženja penzionera Crne Gore i Udruženja penzionera Podgorice.

Napominju da su određeni mediji u Crnoj Gori, prema njihovim rijelima, očigledno tendenciozno i sa namjerom da kreiraju neistinitu sliku, iskoristili nepreciznu formulaciju kako je “Udruženje penzionera” podržalo jednog od kandidata u drugom krugu predsjedničkih izbora.

-Zbog nepreciznosti informacije, a usled činjenice da postoje i druga udruženja penzionera u Crnoj Gori koja okupljaju manji broj članova, iz odgovornosti prema članstvu i čitavom društvu, a kako ne bi došlo do pogrešnih interpetacija i stvaranja zabluda, još jedanput ističemo da nijesmo podržali nijednog kandidata na predsjedničkim izborima. S tim u vezi, ukazujemo da su Savez udruženja penzionera Crne Gore i Udruženje penzionera Podgorica nevladine organizacije koje djeluju u skladu sa svojim Statutima, u cilju zaštite materijalnog i socijalnog položaja penzionera i ostvarivanju njihovih prava. Dakle, statutarni okvir u kojem djeluju Savez udruženja penzionera Crne Gore i Udruženje penzionera Podgorica nam ne daje pravo ni obavezu da se bavimo svakodnevnom politikom i izbornim procesom - istakli su u saopštenju.

Ukazuju da se Savez udruženja penzionera Crne Gore i Udruženje penzionera Podgorica od dana svog osnivanja do dana pisanja ovog saopštenja, bave isključivo pitanjima prava i položaja penzionera.

-Za razliku od pojedinaca u ovom društvu koji naš cilj i svrhu, očigledno percipirajući kroz sopstvenu, ne razumiju, nego nas pokušavaju izvesti na svoj dnevno – politički teren. Savez udruženja penzionera Crne Gore i Udruženje penzionera Podgorica u svakom slučaju ohrabruju sve svoje članove da kao odgovorni činioci društva, koji su učestvovali u stvaranju naše Države, iskoriste sva svoja prava, uključujući i biračko pravo, te prema sopstvenom nahođenju na predstojećim predsjedničkim izborima odaberu onog kandidata, koji će na najbolji mogući način predstavljati građane i doprinositi poboljšanju standarda i života kako penzionera, tako i cjelokupne populacije, na tekovinama multikulturalizma i nastojanju da postanemo dio evropskog i evroatlanskog sistema vrijednosti - poručili su u saopštenju.



Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.