Korona i dokolica

Spaić i Milatović nisu tvorci ,,Evropa sad"

(15 riječi)

Profesor na Fakultetu za ekonomiju i finansije u Beogradu i ekonomski ekspert Goran Radosavljević izjavio je za televiziju N1 da je radio u Crnoj Gori na „prepakivanju poreza“, što jasno ukazuje da je riječ o programu Vlade Zdravka Krivokapića „Evropa sad“.
„Radili smo u Crnoj Gori jednu potpuno drugačiju fifi (fiskalni okvir prim. aut.) politiku javnih finansija. Mi smo smanjili doprinose za zdravstvo, prepakovali smo neke poreze“  istakao je on.
Kako saznajemo iz određenih Vladinih izvora, ova izjava profesora Radosavljevića je tačna. Naime, program „Evropa sad“ je radio tim iz Beograda, a ne „eksperti“ – bivši ministri.
Na pitanje da li ima komparativnih iskustava iz Srbije, Slovenije, Hrvatske, EU, rekli su da je ovo nešto što niko nije do sada „isprobao i sproveo“ nigdje…
Mediji su krajem decembra prošle godine objavili da je ekipa ekonomista iz Srbije pomogala crnogorskom ministru finansija Milojku Spajiću da koncipira program „Evropa sad“. Upravo taj tim ekonomista iz Beograda je tvorac „Evropa sad“, a ne Milojko Spajić, kako se to sve vrijeme plasira.
Oni što je veoma bitno i zabrinjavajuće jeste suštinsko „guranje“ Crne Gore u opasnu akciju, koja može imati velike posledice po ekonomiju i politiku.
Na jednom od skupštinskih zasijedanja poslanik Raško Konjević je ministru Spajiću postavio pitanje „ko je Goran Radosavljević?“, gdje je Spajić odgovorio da je isti zaposlen u Ministarstvu finansija po Ugovoru o djelu.
„Znate koliki mu je ugovor – 3.000 eura mjesečno. Čovjek ima i politički pedigre, vrlo je aktivan u jednoj političkoj strukturi u Srbiji… Dobio sam informaciju da isti takav ugovor Radosavljević ima i u Generalnom sekretarijatu i da se zato predstavlja savjetnikom premijera“ naveo je Konjević.
Šta će još sve biti otkriveno u narednim danima vidjećemo, ali ono što zabrinjava jeste to da je Crna Gora u stanju stagnacije u svim oblastima, i da se što prije mora krenuti u suštinski oporavak države, a prije svega pokrenuti pitanje odgovornosti bivšeg DPS režima, organizovanog kriminala, korupcije, putu ka EU…   izvor: budiminfo.me



Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.