Sagovornici

Zoran Vulević

KORISNO MORANJE

(15 riječi)

               “Znaš valjda da se ne smije jesti na času”, reče profesorica-političarka, učeniku čiji je sendvič polako nestajao u njegovim ustima.

               “Znam profesorice, ali je za mene korisno”, odgovori “mrtav-ladan”, nastavljajući svoj posao.

               “Ali u pitanju su širi interesi. Ne smiješ biti sebičan i voditi samo o sebi računa. Na što bi ličilo da sad svi u odjeljenju urade isto.”, već vidno iznervirana reče profesorica-političarka.

               “Pa, svima bi bilo korisno”, izgovori između zalogaja učenik.

               “Ali, to bi onemogućilo nastavu, ugrozilo bi red i rad. To je nedopuštivo! Moraš razmišljati o posljedicama!” Oštro, autoritativno saopšti, sve nervoznija profesorica-političarka.

               “ Ja sam se samo rukovodio vašom izjavom u Parlamentu, da je nešto, iako protivustavno, korisno, zato to nešto treba podržati. Za koga korisno, nijeste se izjasnili, pa nam je ostalo da samo pretpostavimo. Uz osjećaj gladi, ta Vaša izjava me podstakla da se na ovo odlučim, iako svjestan da griješim.”

               “Ipak, morao si se uzdržati”, reče sada sasvim tiho profesorica-političarka. Više reda radi i već sva crvena u licu.

               “ Znam, ali vi ste više puta u Parlamentu kazali da se sa nečim ne slažete, ali ste morali glasati. Mene ćera glad profesorice, a vas, što vas ćera da glasate protiv savjesti, recite nam? Možda bi bilo korisno čuti.”

Profesorica-političarka je zaćutala, prvi put u svojoj profesorskoj karijeri potpuno zbunjena. Da li i postiđena od svojih učenika koji sad njoj drže čas iz morala, teško je reći.

               I školske torbe se počeše otvarati. U njima su učenici donosili po nešto da prezalogaje, pa se učionica uskoro pretvori u menzu prepunu različitih mirisa hrane.

               “Korisno je, a i morali smo, što je u tome strašno. Pridružite nam se profesorice, vi bar to razumijete. Svojim izjavama ste nam stavili do znanja da o posledicama ne treba razmišljati.” 

               Donedavno poštovana profesorica, sada političarka, bez riječi je napuštila učionicu.6 Komentara

ensusty Postavljeno 16-03-2023 09:56:25

The Acanthamoeba castellanii T4 isolate ATCC 50370 used in these studies was isolated from the eye of a patient in New York, NY, in 1978 tamoxifen pct

Odgovori ⇾

Exavews Postavljeno 05-02-2023 13:08:10

fexinidazole will increase the level or effect of fosphenytoin by affecting hepatic enzyme CYP2C19 metabolism z pack for strep throat Search for a Health Issue

Odgovori ⇾

Exavews Postavljeno 31-01-2023 21:24:24

finpecia tabletten Gabapentin should be taken at least 2 hours after taking Maalox

Odgovori ⇾

Exavews Postavljeno 27-01-2023 08:51:18

Damion ErSduetKrX 6 19 2022 where to buy clomid trusted site

Odgovori ⇾

Proki Postavljeno 04-11-2022 11:53:57

Kao i uvjek odlično Zorane

Odgovori ⇾

Miles Postavljeno 04-11-2022 10:57:01

Sjajno!

Odgovori ⇾

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.