Društvo

MAMURLUK U NJUJORKU

(15 riječi)

     Kao i manje društvo iz filma “Mamurluk u Las Vegasu”, naša vesela družina je došla na sličnu ideju. Otići neđe đe ih niko ne poznaje, provesti par dana prije sudbonosne odluke jednog od njih, ludovati, bahatiti se, praviti gluposti… 

    Tako su i naši neiživljeni foteljaši, odlučili da skoknu do Njujorka. A na toliki put se nema što ić na par dana, dvije neđelje je mjera. I svi su morali poć, vlada je pala i ko zna oće li im se ikad više pružit prilika. Avionske karte, transferi, hrana, luksuzni hoteli, dnevnice, desetine hiljada eura… sitnica, ionako plaća mrčni narod.

     Nije se tamo imalo što oposlit, pa se morala skrenuti pažnja. Da se vidi da su bili. Da se pokaže da je on taj ekološki Dritan, evropski, političar budućnosti, čojek od riječi… Jer možda oni ne znaju da je to obična kriptovana Dritanga koja jurca gliserom po Bojani, kojeg pominju u razgovorima kriminalne grupe, koji prijeti novinarima i targetira medije, koji je po svojim neistinama davno prevazišao gazdu Vučića. 

     Od ludorija po Njujorku, zaboravi se obećanje dato Vučiću da se Vlada mora sastavit. Sav ushićen Dritko je stao uz Vučića, a ovaj mu izvukao uši uz riječi: “Potpisuj mali, ode nam vlast”. Vadi se Dritan da se beogradski glasnik slupao na Žabljaku, pa naređenje nije stigllo do URE, a onda Joku nije ima ko da ga objasni, pa je zapelo. Sad treba Mila ubijedit da su potpisi skupljeni 19-og, ali po njujorškom vremenu. Može li ovo proć, oće li se vremešni Lekić prvi put u životu naći na jednoj stolici, znaćemo ubrzo. Kako će narod reagovat na ovu sprdnju, ka i do sad, nikako. Je li ovolika bulumenta morala da se povede i ovoliki put da se omlati, samo da bi se Dritan sreo sa Vučićem i Željkom Ivanovićem? Naravno da nije, ali mora se bit primijećen. Da je to uradio doma svi bi ga gledali kao izdajnika, a u Njorku on sebe vidi kao političara.

    Možda će oni imati provod iz snova, ali su velike razlike između filma i naše bolne stvarnosti. 

1. Junaci filma su išli o svom trošku, a ovi naši blavori troše pare građana. 

2. U filmu su bili pijani, a ovi su trijezni, no je izgleda narod pijan i ne zna što radi. 

3. I najvažnije, sve što se desi u Las Vegasu, ostaje u Las Vegasu, a bruku ovih naših nesretnika vidio je cijeli svijet. 

    Oćemo li se konačno otrijezniti i postaviti sve na svoje mjesto, ili će od ovog mamurluka da nas boli glava, samo od nas zavisi.

Vukašin Perović

1 Komentara

vip-tetka Postavljeno 22-09-2022 15:48:54

O ovakvim je suvisno išta reći ,NO COMMENT

Odgovori ⇾

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.