Sagovornici

INTERVJU: Raško Konjević, predsjednik SDP-a i poslanik

Vlada nije sposobna da vodi zemlju

(15 riječi)

SDP je za dijalog, s tim što smatramo da on mora biti šireg opsega, ne samo o pravosudnim imenovanjima, već o svim pitanjima koje smo i naznačili u našem Pozivu za evropski konsenzus – kazao je Raško Konjević i poručio da je parlament mjesto gdje se treba boriti za stavove i ukazivati na probleme

Vlada nije sposobna da vodi zemlju naprijed. Ona svojim radom nije zavrijedila podršku javnosti, ali ni većine iz vlasti i opozicije – ocijenio je u intervjuu Pobjedi Raško Konjević, predsjednik SDP-a i poslanik.

- Imate na sceni razne eksperimente, borbu svih protiv svih i jednu apsurdnu, da ne kažem šizofrenu situaciju u parlamentarnoj većini. Krajnji je trenutak da se ovakvo stanje počne rješavati političkim dijalogom čiji je cilj uspostavljanje evropskog konsenzusa, koji suštinski znači dogovor oko temeljnih vrijednosnih političkih načela i pravaca daljeg demokratskog razvoja Crne Gore – poručio je Konjević.

POBJEDA: Predstavnici koalicija koje čine većinu počeli su dogovaranje o prevazilaženju političke krize. DF ne želi razgovor sa premijerom, niti Vladu na čijem čelu će biti Krivokapić. Demokrate, opet, smatraju drugačije. Sa druge strane, na sastanak koji je zakazao Krivokapić niko od većine nije se pojavio. Kako komentarišete čitavu tu situaciju i kako Vi vidite put koji bi vodio deblokadi parlamenta i Vlade? Jesu li to izbori?

KONJEVIĆ: Imamo potpunu apsurdnu situaciju da aktuelnu Vladu od 81-og podržava samo 14 poslanika, a da premijeru ta činjenica očigledno ne znači ništa. Svaki iole odgovoran premijer iskoristio bi svoje ovlašćenje iz člana 106 Ustava i postavio pitanje povjerenja svojoj Vladi. Vlada nema legitimitet, to je svakome jasno, a još manje kapacitet i snagu da vodi zemlju, sprovodi reforme i rješava brojne probleme u svim sferama društva. Kada se članovi Vlade razrješavaju većinom koju čini opozicija i četiri poslanika vlasti, kada samo 14 od 41 poslanika većine podržava Vladu, onda je jedino logično pitanje: u čije ime je g-din Krivokapić premijer? Teško da ovu situaciju imate bilo gdje u parlamentarnim demokratijama. Sve je to samo jasan dokaz debakla ove Vlade i modela političkih promjena koje su se desile 30. avgusta.

Kada Vlada nema većinu, premijer pokreće pitanje povjerenja, nakon toga se izabere nova Vlada ili se ide na izbore – sve ostalo je mrcvarenje čitave javnosti. Mada za naše eksperte, bar za sada, izgleda ne važe pravila demokratskog svijeta. Ovakvo stanje samo šteti i stvara ogromne probleme. Vlada, a sada i Skupština su u svojevrsnoj blokadi.

POBJEDA: SDP je uputila inicijativu predsjednicima svih parlamentarnih partija za dijalog. Jeste li dobili odgovor? Očekujete li da će prihvatiti vaš poziv u situaciji u kojoj koalicije većine ni između sebe ne mogu postići saglasnost?

KONJEVIĆ: SDP je Pozivom na evropski konsenzus kroz politički dijalog želio da skrene pažnju prije svega na vrijednosni aspekt politike. Da se politika vodi na bazi nekih principa, stavova, programa, vrijednosti koje zastupate. Da politika nije biti protiv nekoga, već biti za nešto, imati cilj, za njega tražiti partnere i pokušati da svoju viziju sprovedete u djelo. Nažalost, u Crnoj Gori danas imate na sceni razne eksperimente, borbu svih protiv svih i jednu apsurdnu, da ne kažem šizofrenu situaciju u parlamentarnoj većini.

Krajnji je trenutak da se ovakvo stanje počne rješavati političkim dijalogom čiji je cilj uspostavljanje evropskog konsenzusa, koji suštinski znači dogovor oko temeljnih vrijednosnih političkih načela i pravaca daljeg demokratskog razvoja Crne Gore.

Uvjereni smo da takva, evropska vrijednosna većina u parlamentu postoji, budući da je to potvrđeno i povodom skorašnjih parlamentarnih glasanja oko nekih fundamentalnih političkih principa koji se tiču pitanja suočavanja sa bliskom prošlošću i naših evropskih i međunarodnih obaveza.

Da li će pojedini akteri smoći snage da prihvate da radimo na jednom takvom dogovoru ili će i dalje voditi jalove međusobne ratove, ostaje da vidimo. Valjda će neke i trajuća tabloidna kampanja iz Beograda konačno utemeljiti u stavu da se okrenu Crnoj Gori i okanu političkih savezništava sa onima koji priželjkuju da se Crnom Gorom upravlja iz Beograda što bi u konačnom značio njen nestanak ili utapanje u razne „srpske svetove“.

POBJEDA: Predsjednik Skupštine Aleksa Bečić najavio je da će naredne sedmice pokrenuti dijalog o ključnim pitanjima za koje je potrebna dvotrećinska podrška, poput izbora VDT i izbornog zakonodavstva. Hoće li SDP prihvatiti taj poziv? Može li ta inicijativa da uspije, ako DPS bojkotuje parlament iz razloga što parlamentarna većina nije prihvatila njihov prijedlog da se razgovara o izboru čelnih ljudi pravosuđa?

KONJEVIĆ: Crna Gora mora da nađe stabilnu evropsku većinu koja će ubrzati reforme i uvesti zemlju u EU. Sve ostalo je kretanje unazad. Mora se preuzeti odgovornost za ozbiljne i mudre odluke. SDP na taj dijalog poziva već skoro godinu. Dva puta smo pozivali rukovodstvo Skupštine da probleme rješavamo dijalogom. Nažalost, nije bilo reakcije, a problemi su samo narastali. Izgubljeno je dragocjeno vrijeme, a u međuvremenu su se nepotrebno stvorile još veće tenzije. Umjesto da smo odmah, sa početkom novog skupštinskog saziva, ušli u ovaj dijalog i tako i tim činom doprinijeli izgradnji povjerenja, vlast je otišla, kao i u gotovo svemu, naopakim putem.

Jednostranim, mimo standarda i preporuka Venecijanske komisije usvajanjem tužilačkih zakona dodatno su podgrijane političke, a rekao bih i društvene podjele, i dodatno urušeno ionako krhko političko povjerenje. Razlog tome je neodgovorno ponašanje vlasti, odnosno postupanje po diktatu DF-a. Mi smo, da podsjetim, i prethodnu DPS vlast kritikovali iz istog razloga jer nije pokretala ozbiljan dijalog oko ovih pitanja. Kako god, SDP je za dijalog s tim što smatramo da on mora biti šireg opsega, dakle ne samo o pravosudnim imenovanjima već o svim pitanjima koje smo i naznačili u našem Pozivu za evropski konsenzus.

POBJEDA: Kako ocjenjujete rad Vlade za prvih 200 dana?

KONJEVIĆ: Vlada nije sposobna da vodi zemlju naprijed.

Ona svojim radom nije zavrijedila podršku javnosti, ali ni većine iz vlasti i opozicije. Osim u dijelu suzbijanja pandemije, nakon počet nog nesnalaženja, sada imamo rezultate, teško da ima oblasti u kojima javnost može da prepozna napredak. Usvojeno je nekoliko izmjena zakona o minimalnoj zaradi, staračkim naknadama i besplatnim udžbenicima što je za pohvalu i SDP se za to zalagao.

Vlada prosto nema autoritet. Budžet je neprimjereno kasnio. Ogromni problemi su prouzrokovani. Policija je ostala bez automobila kao osnovnog sredstva za rad, poljoprivrednici najavljuju štrajk jer je ministar poljoprivrede nesposoban da rješava probleme, advokati su štrajkom blokirali pravosudni sistem. EU integracije su blokirane, čak ni nova pregovaračka struktura nije izabrana već šest mjeseci.

Vlada je zatvorena, klub SDP nije dobio odgovor na dva važna pitanja od predsjednika Vlade od decembra prošle godine. MVP tvrdi da vodi istu spoljnu politiku kao prethodna Vlada, a istovremeno kaže da je ovo prva demokratska Vlada. Pa nije, valjda, da mu se „dopada“ politika „nedemokratskih vlada“.

POBJEDA: Kao predsjednik Odbora za bezbjednost, kako gledate na imenovanje Vukšića za direktora ANB-a bez mišljenja Skupštine, ali i na tvrdnju Krivokapića da nije prekršio Zakon?

KONJEVIĆ: Saopštenje Vlade da nije prekršen Zakon o ANB prilikom imenovanja Vukšića još je jedan prilog u teatru apsurda zvanom Vlada Crne Gore. Vlada je zbog neslaganja u parlamentarnoj većini pribjegla najgoroj opciji – kršenju zakona i poniženju parlamenta.

Jasna zakonska norma da je neophodno imati mišljenje Skupštine na prijedlog kandidata za direktora ANB, uz činjenicu da toga mišljenja nije bilo, po Vladi nije kršenje Zakona, već valjda doprinos vladavini prava. Vlada smatra da može sama da izabere koje djelove Zakona mora poštovati, a koje ne.

Po Vladinoj nakaradnoj logici ugrožen je bio sistem, pa su morali prekršiti Zakon da bi sistem navodno funkcionisao. Po istoj logici, ne moraju se ni zakoni usvajati u Skupštini ili ako Vlada procjenjuje da oni neće biti usvojeni, može ih sama donijeti da bi, kako mudro zbore u Vladi, sistem mogao da funkcioniše. Ovo je samo slikoviti prikaz do kakvog apsurda i pravnog i političkog besmisla možemo doći ako bismo slijedili Vladina tumačenja pravnog poretka i sistema u cjelini.

Ovim presedanima Vlada šalje opasnu poruku kojom sugeriše da je ne obavezuju ni zakoni ni Ustav, te da je spremna da ruši pravni poredak kako bi zamaskirala apsurdnost pozicije u kojoj se nalazi trenutna vlast, zbog koje veliku cijenu plaćaju svi građani i politički sistem u cjelini.

SDP je, kako je i najavio, radi zaštite pravnog poretka podnio tužbu Upravnom sudu povodom ovog slučaja.

POBJEDA: Kako komentarišete nikad jaču kampanju i političkog i crkvenog vrha Srbije protiv Crne Gore, koja ne jenjava od usvajanja Rezolucije o genocidu u Srebrenici?

KONJEVIĆ: Sve što se dešava u posljednje vrijeme povodom Rezolucije o Srebrenici samo je kontinuitet miješanja Srbije u unutrašnja pitanja Crne Gore i želja da se iz Beograda upravlja procesima ovdje. Nije malu ulogu imao zvanični Beograd u instaliranju ove Vlade tako da ti krugovi vjerovatno smatraju da se određena vrsta servilnosti prema njima podrazumijeva. Na Crnu Goru se gleda kao na provinciju koja nema pravo da vodi sopstvenu politiku već mora da se uklapa u političke i regionalne interese Srbije. Ništa se tu u oficijelnoj politici Srbije nije promijenilo u ove tri decenije sem u jednom kratkom periodu nakon pada Miloševića.

POBJEDA: Predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić pozvao je Joanikija da posreduje u mirenju parlamentarne većine i premijera. Kako komentarišete to što zvaničnik druge države otvoreno poziva crkvu da uređuje odnose premijera i većine?

KONJEVIĆ: Poziv da crkva i Joanikije mire vlast naslanja se na činjenicu da je ta vlast i stvorena u Manastiru i pod direktnom kontrolom vrha ovdašnje SPC. Paradoskalno, ali Dačić je tu dosljedan kada kaže, parafraziram, šta vam smeta sada učešće crkve kada vam nije smetalo kada se vlast formirala. Uglavnom, sve to je otužna slika stvarnosti u koju smo dovedeni političkim promjenama koje su dominantno uvezene spolja, a kojima se, umjesto da se mijenja mnogo toga lošeg od prethodne vlasti, izgleda samo želi promijeniti ono dobro što je stvoreno u prethodnom periodu.

POBJEDA: Za razliku od DPS-a, ostale opozicione parlamentarne partije aktivno učestvuju u radu Skupštine. Međutim, je li potrebno da opozicija još oštrije reaguje, da pruži jači otpor onome što se dešava u Crnoj Gori danas?

KONJEVIĆ: SDP smatra da je parlament mjesto gdje se moramo boriti za svoje stavove i gdje treba javnosti da ukazujemo na probleme i nudimo rješenja. SDP je to radio i prije, tako smo se ponašali i kada smo bili vlast. Naši stavovi oko državotvornih, integracionih, ekonomsko-socijalnih pitanja i uopšte vrijednosnog odnosa prema ključnim temama su javnosti poznati. Na svakom mjestu ćemo se za te stavove boriti.

Vjerujem da je aktivnost SDP nakon izbora 30. avgusta bila takva da smo bili više nego jasni i glasni u odbrani civilizovane, evropske, sekularne, multietničke i građanske Crne Gore. SDP je jedna od vertikala takve Crne Gore već tri decenije. Naša politika je u tim strateškim pravcima, na sreću, prevladala na onim važnim političkim i istorijskim raskrsnicama i vododjelnicama. Ipak, kao što vidimo,

nijedno vrijeme nije bez izazova, a danas nam se ponovo nameću i oni stari retrogradni obrasci iz 90-ih godina. Zato moramo biti svi zajedno svjesni potrebe da na svakom mjestu nepokolebljivo branimo ono kapitalno što smo ostvarili na dobro građana i budućih generacija.

 

Kao slon u staklarskoj radnji

 

POBJEDA: Premijer Krivokapić kazao je nedavno da je u parlamentu prisutan nemoral i političko licemjerje. Na premijerskom satu rekao je da je „lako biti u poslaničkim klupama“. Nedavno nije došao na sjednicu Odbora za bezbjednost na koju je bio pozvan. Kako gledate na ponašanje premijera u parlamentu i njegov odnos prema zakonodavnom domu?

KONJEVIĆ: Obično se na moral i poštenje pozivaju oni sa deficitom istog. Premijer Krivokapić je izvrijeđao instituciju i one koji su ga izabrali. On se ponaša, da se metaforički izrazim, kao slon u staklarskoj radnji. Nije čak ni problem što čovjek nema političkog iskustva, ali očigledno da je malo toga naučio za ovih skoro godi nu u politici. a valjda svi ne podržavaju, tj. njega i njegove eksperte, i mnogo toga drugog upućuju da je premijer prilično zalutao u političke vode. Sugerišem malo više političke i demokratske kondicije i poštovanja parlamenta, kao i elementarnog poznavanja političkog sistema.

Zahtjevi za agremane bez saglasnosti kompromitacija države 

POBJEDA: Pozvali ste i Vladu i predsjednika države da dijalogom riješe pitanje vezano za imenovanje ambasadora. Čini se da su obje strane nikad dalje od dogovora. Koliko Crnoj Gori šteti ovakva situacija i je li uopšte moguće naći rješenje?

KONJEVIĆ: Međunarodni ugled Crne Gore je već pretrpio štetu zbog nedopustivog zaobilaženja uobičajene procedure prilikom imenovanja ambasadora. Ne želim da ulazim u konkretna rješenja, ali ustavna procedura je jasna i mora se poštovati. Vlada predlaže, a predsjednik postavlja i opoziva ambasadore. Do rješenja se mora doći dijalogom, budući da imamo kohabitaciju i jasne nadležnosti i predsjednika države i Vlade u ovom segmentu. Svaki potez mimo dijaloga je pogrešan. Vlada zahtjevom za agremane za osobe za koje nije postignuta saglasnost pravi kompromitaciju države i njene vanjske politike. Vlada vodi spoljnu politiku, ali se ona mora usaglašavati i sa predsjednikom i sa Skupštinom. Izjava MVP da Vlada vodi istu politiku kao i prethodna Vlada do 30. avgusta je slojevita po više osnova. Da budem ciničan, pokazuje stanje Vlade i parlamentarne većine na jedan slikovit način.Povezani članci...

85 Komentara

Kiosdlfksl Postavljeno 29-06-2022 15:13:34

canada where to buy neurontin medication neurontin 300 mg neurontin 100 mg order neurontin

Odgovori ⇾

Gyshdufy Postavljeno 28-06-2022 20:09:16

purchase cipro ciprofloxacin generic price ciprofloxacin over the counter ciprofloxacin generic price

Odgovori ⇾

Rtwcln Postavljeno 28-06-2022 17:44:00

losartan pill - buy generic nexium buy phenergan without prescription

Odgovori ⇾

Aqzric Postavljeno 27-06-2022 00:36:48

plavix 75mg pills - plavix 75mg for sale reglan 10mg drug

Odgovori ⇾

Tadalafil Postavljeno 26-06-2022 04:20:59

tadalafil 5mg cost https://buytadalafil.men/ generic cialis tadalafil uk

Odgovori ⇾

Nolvadex Postavljeno 25-06-2022 19:23:55

natural alternatives to tamoxifen https://buynolvadex.store/ tamoxifen hormone therapy

Odgovori ⇾

Nolvadex Postavljeno 25-06-2022 17:00:30

tamoxifen cancer https://buynolvadex.store/ common side effects of tamoxifen

Odgovori ⇾

Philiphax Postavljeno 25-06-2022 12:01:18

buy lasix online lasix 20 mg https://buynolvadex.store/# tamoxifen hair loss lipitor generic cost generic lipitor drugs

Odgovori ⇾

Zmuwyu Postavljeno 25-06-2022 07:01:04

buy flexeril online - gloperba tablet buy generic inderal

Odgovori ⇾

Lipitor Postavljeno 25-06-2022 02:06:20

lipitor tablets 10mg price https://buylipitor.store/ lipitor purchase

Odgovori ⇾

Lipitor Postavljeno 25-06-2022 00:09:02

lipitor over the counter https://buylipitor.store/ lipitor 10 mg tablet

Odgovori ⇾

Lipitor Postavljeno 24-06-2022 23:26:24

lipitor atorvastatin https://buylipitor.store/ lipitor 20 mg tablet

Odgovori ⇾

Lipitor Postavljeno 24-06-2022 22:44:53

lipitor cost in canada https://buylipitor.store/ lipitor 20 mg price in india

Odgovori ⇾

LasixRx Postavljeno 24-06-2022 21:52:16

lasix 100 mg https://buylasix.icu/ lasix pills

Odgovori ⇾

Philiphax Postavljeno 24-06-2022 04:36:21

tadalafil soft gel capsule tadalafil mexico price https://buynolvadex.store/# where can i buy nolvadex nolvadex generic benefits of tamoxifen

Odgovori ⇾

Georgeshile Postavljeno 23-06-2022 23:51:20

buy amoxicillin online without prescription amoxicillin where to get

Odgovori ⇾

Clomid Postavljeno 23-06-2022 23:19:15

clomid alcohol clomid online cheap clomid treats

Odgovori ⇾

Clomid Postavljeno 23-06-2022 22:39:48

clomid tablets buy clomid online without prescription cheap clomid online

Odgovori ⇾

Clomid Postavljeno 23-06-2022 22:00:53

clomid online no prescription buy clomid online no prescription clomiphene online

Odgovori ⇾

Clomid Postavljeno 23-06-2022 21:21:28

clomid alcohol clomid clomid pills

Odgovori ⇾

Clomid Postavljeno 23-06-2022 20:42:12

clomid 100mg online clomid clomid 100 mg tablet

Odgovori ⇾

Clomid Postavljeno 23-06-2022 20:03:21

clomid generic clomid buy buy clomiphene online

Odgovori ⇾

Clomid Postavljeno 23-06-2022 19:23:46

clomid tablets clomid coupons buy clomiphene online

Odgovori ⇾

Nioslikujk Postavljeno 23-06-2022 18:44:26

zithromax z-pak can i buy zithromax online zithromax 500mg

Odgovori ⇾

Nioslikujk Postavljeno 23-06-2022 18:05:25

buy zithromax online with mastercard zithromax online usa zithromax cost

Odgovori ⇾

Nioslikujk Postavljeno 23-06-2022 17:27:57

order zithromax without prescription where can i get zithromax over the counter zithromax tablets for sale

Odgovori ⇾

Nioslikujk Postavljeno 23-06-2022 16:49:50

can you buy zithromax online can i buy zithromax over the counter zithromax prescription online

Odgovori ⇾

Nioslikujk Postavljeno 23-06-2022 16:11:55

buy zithromax 500mg online where can i purchase zithromax online buy azithromycin zithromax

Odgovori ⇾

Nioslikujk Postavljeno 23-06-2022 15:33:20

zithromax cost australia buy zithromax no prescription zithromax over the counter canada

Odgovori ⇾

Nioslikujk Postavljeno 23-06-2022 14:55:06

zithromax azithromycin zithromax over the counter uk buy zithromax online

Odgovori ⇾

Misudj Postavljeno 23-06-2022 14:15:24

amoxicillin 500 mg capsule amoxicillin no prescipion amoxicillin capsules 250mg

Odgovori ⇾

Misudj Postavljeno 23-06-2022 13:35:59

amoxicillin 500mg price in canada where can i get amoxicillin amoxicillin 500 mg tablet price

Odgovori ⇾

Bqgqif Postavljeno 23-06-2022 13:21:16

order accutane 40mg pill - order tetracycline 500mg generic purchase tetracycline pill

Odgovori ⇾

Misudj Postavljeno 23-06-2022 12:58:12

amoxicillin 500 mg where to buy buy amoxicillin online no prescription amoxicillin generic

Odgovori ⇾

Misudj Postavljeno 23-06-2022 12:19:37

amoxicillin brand name amoxicillin over the counter in canada amoxicillin 500mg capsule buy online

Odgovori ⇾

Misudj Postavljeno 23-06-2022 11:41:21

amoxicillin buy canada buy amoxicillin 250mg amoxicillin 500mg no prescription

Odgovori ⇾

Misudj Postavljeno 23-06-2022 11:03:33

amoxicillin over the counter in canada ampicillin amoxicillin generic amoxicillin

Odgovori ⇾

Misudj Postavljeno 23-06-2022 10:26:52

875 mg amoxicillin cost amoxicillin online canada amoxicillin discount coupon

Odgovori ⇾

Doxycycline Postavljeno 23-06-2022 09:49:02

how to buy doxycycline online doxycycline generic for doxycycline odering doxycycline https://doxycyclineforsale.life/ doxycycline order online

Odgovori ⇾

Robertcruix Postavljeno 23-06-2022 05:36:54

average cost of generic zithromax zithromax 500 price

Odgovori ⇾

Georgeshile Postavljeno 23-06-2022 04:42:23

amoxicillin medicine over the counter buy amoxicillin online with paypal

Odgovori ⇾

Stephenfrawn Postavljeno 23-06-2022 02:09:23

https://doxycyclineforsale.life/# doxycycline 100mg online pharmacy

Odgovori ⇾

Shelbyphoma Postavljeno 23-06-2022 00:57:26

where can i buy zithromax in canada how to get zithromax online

Odgovori ⇾

Clomid Postavljeno 22-06-2022 22:12:08

no prescription clomid buy cheap clomid clomid medication order clomid online https://clomidforsale.life/ clomid coupon

Odgovori ⇾

Zithromax Postavljeno 22-06-2022 10:37:33

zithromax 500 without prescription zithromax cost uk zithromax 250 mg pill zithromax online no prescription https://zithromaxforsale.shop/ zithromax 500 mg lowest price pharmacy online

Odgovori ⇾

Georgeshile Postavljeno 22-06-2022 09:41:28

zithromax 500 mg zithromax 500 mg lowest price drugstore online

Odgovori ⇾

Amoxil Postavljeno 22-06-2022 01:16:40

generic amoxicillin over the counter amoxicillin 875 125 mg tab amoxicillin 500 mg tablet price buy amoxicillin 500mg canada https://amoxilforsale.best/ where to get amoxicillin over the counter

Odgovori ⇾

Lkdehi Postavljeno 21-06-2022 21:19:33

purchase modafinil generic - order budesonide purchase budesonide online cheap

Odgovori ⇾

ScottShorp Postavljeno 21-06-2022 19:01:35

https://zithromaxforsale.shop/# zithromax 500 mg lowest price online

Odgovori ⇾

RogerAcend Postavljeno 21-06-2022 16:23:05

azithromycin amoxicillin amoxicillin over the counter in canada

Odgovori ⇾

mbfzufvmkia Postavljeno 21-06-2022 15:00:11

2j653P vgisurysasyn, [url=http://rmexxjvsxmca.com/]rmexxjvsxmca[/url], [link=http://uysujuuryvzm.com/]uysujuuryvzm[/link], http://dlngevdhrpbf.com/

Odgovori ⇾

Georgeshile Postavljeno 21-06-2022 14:35:15

buy clomid tablet where can you buy clomid

Odgovori ⇾

Stephenfrawn Postavljeno 21-06-2022 12:25:04

clomid in europe clomid nz

Odgovori ⇾

tmddxyywg Postavljeno 21-06-2022 11:21:44

f7CYvg hhzsukochhve, [url=http://xdjtorqzefxl.com/]xdjtorqzefxl[/url], [link=http://qmuohllesson.com/]qmuohllesson[/link], http://cbfwyslriual.com/

Odgovori ⇾

Sildeshoot Postavljeno 20-06-2022 20:10:50

https://sildenafilmg.com/ price of viagra

Odgovori ⇾

Actave Postavljeno 20-06-2022 09:49:21

buy sildenafil 50mg without prescription - tadalafil without prescription tadalafil online buy

Odgovori ⇾

Tvepek Postavljeno 19-06-2022 00:06:51

cenforce price - buy stromectol online cheap domperidone pills

Odgovori ⇾

Nhnasp Postavljeno 17-06-2022 23:12:29

lasix 100mg for sale - order acyclovir 800mg without prescription buy doxycycline 200mg pill

Odgovori ⇾

Smmhoj Postavljeno 16-06-2022 23:28:47

diltiazem canada - order gabapentin 800mg sale buy gabapentin 800mg online cheap

Odgovori ⇾

Bvrsxl Postavljeno 15-06-2022 20:34:40

oral deltasone 40mg - order accutane uk order amoxicillin 250mg

Odgovori ⇾

Jghkip Postavljeno 13-06-2022 23:48:20

buy tadalafil 5mg without prescription - order cialis 10mg online sildenafil 100mg pills for men

Odgovori ⇾

Tduswe Postavljeno 12-06-2022 11:42:42

levothyroxine for sale - order hydroxychloroquine online cheap plaquenil pill

Odgovori ⇾

Yimuhu Postavljeno 11-06-2022 00:43:34

order generic ventolin 4mg - pay for research papers order priligy generic

Odgovori ⇾

Kcchvt Postavljeno 09-06-2022 08:29:58

order levitra 20mg generic - buy levitra 10mg generic clomiphene usa

Odgovori ⇾

Yypgap Postavljeno 07-06-2022 21:19:31

buy lisinopril 10mg pill - tenormin 100mg drug atenolol for sale online

Odgovori ⇾

Mqxuyb Postavljeno 06-06-2022 07:38:24

glucophage 1000mg pill - buy lipitor 20mg without prescription norvasc cheap

Odgovori ⇾

Iccqbd Postavljeno 04-06-2022 17:40:06

plaquenil order - buy chloroquine pills baricitinib 2mg price

Odgovori ⇾

Chvgro Postavljeno 03-06-2022 02:18:48

furosemide 100mg brand - doxycycline 200mg ca ivermectin 1 cream 45gm

Odgovori ⇾

Yuqpbc Postavljeno 01-06-2022 09:43:10

prednisolone 20mg over the counter - gabapentin 800mg over the counter sildenafil 150mg pills

Odgovori ⇾

Aszdle Postavljeno 30-05-2022 23:26:23

amoxicillin over the counter - order amoxil 500mg generic buy viagra 150mg for sale

Odgovori ⇾

Lspydm Postavljeno 29-05-2022 14:12:38

deltasone 5mg tablet - deltasone 20mg us accutane pill

Odgovori ⇾

Zuvrhy Postavljeno 28-05-2022 05:07:07

buy tadalafil 20mg generic - generic tadalafil 20mg modafinil usa

Odgovori ⇾

Hejoek Postavljeno 26-05-2022 07:42:35

doxycycline pills - clomid 100mg price tadalafil 10mg sale

Odgovori ⇾

Kpjimi Postavljeno 24-05-2022 20:59:12

ivermectin 12 mg tablets for humans - ivermectin 3mg stromectol buy vardenafil 10mg online cheap

Odgovori ⇾

Osmwsp Postavljeno 23-05-2022 08:04:18

amoxil brand - order amoxil 250mg sale order levitra online cheap

Odgovori ⇾

Myigns Postavljeno 21-05-2022 08:34:25

ampicillin 500mg oral - oral ampicillin 500mg brand cialis

Odgovori ⇾

Smbhdw Postavljeno 19-05-2022 21:31:14

order ceftin online - buy cefuroxime generic cialis 5mg ca

Odgovori ⇾

Lmurcf Postavljeno 18-05-2022 09:43:59

buy budesonide sale - purchase rhinocort for sale antabuse 250mg drug

Odgovori ⇾

Olhxcr Postavljeno 16-05-2022 22:47:48

fildena 50mg without prescription - nolvadex order ivermectin 3mg tablet

Odgovori ⇾

Hslghp Postavljeno 14-05-2022 13:39:28

buy cephalexin generic - order cephalexin pill order erythromycin sale

Odgovori ⇾

Ahbcnh Postavljeno 12-05-2022 07:01:21

bactrim price - viagra in usa purchase sildenafil generic

Odgovori ⇾

Zrkxwb Postavljeno 09-05-2022 16:17:15

augmentin 1000mg price - cialis 20mg ca order tadalafil 40mg pill

Odgovori ⇾

Zielky Postavljeno 07-05-2022 06:36:16

prednisolone 5mg without prescription - cialis overnight shipping usa buy tadalafil 20mg online cheap

Odgovori ⇾

Szrxds Postavljeno 03-05-2022 15:39:51

order viagra 100mg pills - buy viagra tablets sildenafil drug

Odgovori ⇾

Fanitio Postavljeno 12-12-2021 09:20:38

Odličan intervju, Gospodski i patriotski.

Odgovori ⇾

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.