Ekonomija

Turistička organizacija Podgorice obilježiće 27. septembar - Svjetski dan turizma

Turizam šansa za brži oporavak turističke destinacije nakon pandemije virusa Covid-19

(15 riječi)

Turistička organizacija Glavnog grada Podgorica u susret Svjetskom danu turizma, u petak, 25. septembra, od 10 do 14 časova, ispred svojih prostorija u Ulici slobode 47, dijeliće promotivni materijal turističke ponude, a posjetioci i sugrađani moći će da dobiju i informacije o svim ljepotama i atrakcijama kako u samom gradu, tako i u nekim ruralnim oblastima, uz prigodne brošure i iznenađenja.

Takođe, tim povodom, za predstavnike diplomatskog kora planiran je promotivni izlet panoramskom rutom "Krug oko Korita", a shodno temi koju je Svjetska turistička organizacija odabrala za ovaj dan - Turizam i ruralni razvoj, TO Podgorice želi dodatno da doprinese promociji lokaliteta u zaleđu grada, istakne njihov doprinos u ukupnoj turističkoj ponudi i značaj razvoja svih formi aktivnog odmora u savremenom turizmu.

Svjetska turistička organizacija, između ostalog, na ovaj način ukazuje na jedan od puteva mogućeg oporavka u turističkom sektoru, nakon krize izazvane pandemijom virusa Covid-19.

Samim tim potrebno je sve više i u praksi sprovoditi principe održivog razvoja koji na polju turizma znači veće interesovanje za skrivene i nedovoljno otkrivene turističke destinacije, sela, zaseoke i manje poznata mjesta. Približavanje turizma i ruralnog razvoja dobar je način za učenje novih kultura, običaja, vještina. Za savremenog turistu putovanje nije više samo odmor na određenoj destinaciji, već istraživanje, aktivnosti i život u prirodi i u skladu sa njom.

Na kraju, putovanje ruralnim destinacijama pruža podršku i lokalnoj proizvodnji manjih poljoprivrednih gazdinstava u Glavnom gradu, čime se učvrsćuje veza dvije najznačajnije privredne grane u Crnoj Gori - turizma i poljoprivrede.

 

B.P.


0 Komentara

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.