Politika

OČEKIVANA SUDBINA VELEIZDAJNIKA: URA u kolapsu, Abazoviću više ni Vučić ne može pomoći

(15 riječi)

''Glasači su prepoznali subverzivni rad Abazovića koji je šurovao sa stranim obavještajnim službama, prije svih srpskom BIA-om. Tajni sastanci sa Vučićem i bivšim prvim operativcem BIA-e Markom Parezanovićem jednostavno su prevelika kompromitacija i za mnogo veću partiju od URA-e''

Osim što su lokalni izbori u 14 opština koji su održani u neđelju nedvosmisleno pokazali da je projekat manjinske vlade doživio totalni krah, postalo je jasno da GP URA na čelu sa kontoverznim premijerom u tehničkom mandatu Dritanom Abazovićem polako postaje politička prošlost.

Iako je Abazović u utorak kuražio članove i funkcionere svoje partije, ali i samog sebe nebuloznom izjavom da je ”izuzetno zadovoljan rezultatima lokalnih izbora”, i on sam zna da je to daleko od istine.

Projekat šefova takozvane ”medijske mafije” – URA, koja je preko Abazovića poslužila srpskom diktatoru Aleksandru Vučiću i svetosavskoj sekti (SS) za obavljanje prljavih poslova, doživjela je potpuni fijasko.

Nešto više od dvije godine nakon parlamentarnih izbora i euforije koju je tada doživio kontroverzni premijer u tehničkom mandatu sa svojim pristalicama i saborcima, u nedjelju veče je prerasla u očaj zbog katastrofalnog izbornog rezultata.

Kada se saberu svi osvojeni glasovi pokreta URA na izborima, oni su dobili oko 3,3 odsto glasova.

Kombi partija kontroverznog Abazovića očajno je prošla u primorskim opštinama Baru i Budvi,  i pored agitovanja ministra ekonomskog razvoja Gorana Đurović, poslanice Božene Jelušić i njene snahe državne sekretarke Milijane Jelušić.

Brojke su neumoljive i govore da je ta stranka samo u Podgorici osvojila oko 4.000 glasova manje ili da je prošla 40 odsto slabije nego prije dvije godine!

Treba naglasiti da je URA za te dvije godine imala u rukama sve poluge državnog aparata koje je bahato koristila uz svu medijsku logistiku, a od nedavno i vrlo uticajan aparat MUP, ANB i druge službe.

Kako su kazali izvori portala Aktuelno bliski vrhu URA-e, ova partija je pred potpunim kolapsom. Razlog su, kako kažu naši izvori, veliki broj kontroverzi koje iznutra razdiru stranku.

”Partiju su odavno napustili osnivači i najistaknutiji članovi, ostali su samo bezlični aparatčici koji slijepo slušaju i poltronišu Dritanu Abazoviću bezuslovno podržavajući svaki njegov katastrofalni potez. Takođe, sumnja u korupciju i šverc koji se vezuju za visokog funkcionera partije Rada Miloševića, a vodi po svemu sudeći i do Abazovića, napravila je ogromnu štetu partiji”, rekli su naši izvori.

Kako su kazali, najveću štetu partiji napravilo je šurovanje i bezuslovna poslušnost Abazovića u odnosu na predsjednika Srbije Vučića, vrh takozvane SPC i BIA-e.

”Glasači su prepoznali subverzivni rad Abazovića koji je šurovao sa stranim obavještajnim službama, prije svih srpskom BIA-om. Tajni sastanci sa Vučićem i bivšim prvim operativcem BIA-e Markom Parezanovićem jednostavno su prevelika kompromitacija i za mnogo veću partiju od URA-e”, kazali su naši izvori.

Navode da koliko god Abazović spas tražio u Beogradu, sada je kasno. Takođe ističu da ga je Zapad precrtao zbog kompromitujuće saradnje sa zvaničnim Beogradom i nezvaničnom Moskvom, što je postalo eksplicitno nakon smjene kadrova u ANB-u i Vladi koji su se protivili rusko-srpskom uticaju.

”Više mu ni Vučić, ni takozvana SPC, ali ni BIA ne mogu pomoći jer su izbori u Podgorici i ostalim opštinama pokazali da URA više nije ni tas na vagi, niti bilo kakav politički faktor”, rekli su naši izvori.

Navode da je Abazović svjestan skore političke propasti, ali da se takođe brine i za eventualnu odgovornost pred zakonom za mnoge kriminalne radnje, prije svega veleizdaju.

”Da li će Abazović odgovarati za kriminalne radnje, i za veleizdaju ostaje da se vidi. Jedno je jasno – političku karijeru je završio neslavno”, rekli su naši izvori.

U.P.A.   aktuelno.me7 Komentara

fXIZyimr Postavljeno 15-08-2023 00:56:26

First the cells were dissociated with 0 precio levitra tabletas

Odgovori ⇾

iKUpAOgo Postavljeno 12-07-2023 04:34:32

Destiny, USA 2022 05 20 03 41 10 what to expect when husband takes viagra

Odgovori ⇾

ensusty Postavljeno 22-03-2023 02:25:39

Biennial Review of Infertility omifin where to buy

Odgovori ⇾

시알리스사이트 Postavljeno 01-02-2023 02:31:19

It is the spring breeze of youth, with the courage to risk life시알리스부작용.

Odgovori ⇾

비아그라약국 Postavljeno 31-01-2023 18:40:52

Courage without rudeness is our salt to비아그라 처방 save their desert world.

Odgovori ⇾

비아그라사이트 Postavljeno 31-01-2023 16:34:11

From the youth about to blossom, exciting비아그라구입

Odgovori ⇾

비아그라구매 Postavljeno 30-12-2022 16:33:02

Withered, our visible abundance bears it at the end비아그라

Odgovori ⇾

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.