Sagovornici

Medojević: Spajić nezakonito i svojevoljno potrošio 633 miliona eura

(15 riječi)

Državna revizorska institucija (DRI) je veoma blago ocjenila sve nezakonitosti i mahinacije koje je bivši ministar Milojko Spajić radio u 2021. godini. To je najvjerovatnije posljedica političkog diktata Đukanovića koji računa na postizbornu koaliciju sa Đilasovim pokretom “Opljačkaj sad”, kazao je predsjednik Pokreta za promjene PzP, Nebojša Medojević

On je ocijenio da Spajić može biti presrećan sa ovakvim izvještajem DRI jer je obim njegovih malverzacija i nezakonitih odluka daleko veći.

“Imajući u vidu da je Spajić uz pomoć Krivokapića odbio da predloži Zakon o budžetu za 2021. godinu i da je samovoljno uz saučesništvo članova Vlade, protivno Ustavu sam proglasio režim privremenog finansiranja iako je jasno da tu odluku mora da donese organ koji po Ustavu usvaja Zakon o budžetu – tj. Skupština Crne Gore”, naveo je Medojević.

Kako je kazao, takvom protivustavnom i nazakonitom odulkom Spajić je sam sebe ovlastio da plaća sve troškove svih državnih organa, na osnovu lične diskrecione odluke i bez ikakve kontrole.

“Spajić je tako platio 633 miliona eura u prva četiri mjeseca 2021., na bazi sopstvene procjene i na bazi ličnih prioriteta. Ne postoji bolji ambijent za korupciju i ugrađivanje. Jedan čovjek u državi odlučuje kada će i kome platiti”, istakao je Medojević.

Takođe, kako je naveo, privilegovanim kompanijama se tako pomagalo, što su neke od njih vratile kroz donacije Spajićevog pokreta “Opljačkaj sad”.

“DRi je morao po službenoj dužnosti obavjestiti GST Novovića o nezakonitim radnjama i indicijama o postojanju krivičnih djela, što , po mojim saznanjima, DRI do sada nije uradio”, rekao je Medojević.

Lider PzP-a smatra da je, zbog ogromnog neiskustva, alavosti i bahatosti Spajić ostavio na tone dokaza o svojim kriminalnim radnjama.

“Spajić je prvi ministar finansija, od osnivanja DRI koji je dobio dva negativna mišljenja DRI i za koga je dokazano da je novac poreskih obveznika trošio nezakonito. A ovdje se radi o stotinama miliona eura. Posao za Novovića je lagan i već ima i stručne ekspertize, a i materijalne dokaze za pokretanje istrage protiv Spajićaa zbog krivičnih djela koja je uradio u vremenu neposredno prije imenovanja za Ministra, pa do razrješenja!”, zaključio je Medojević2 Komentara

FcyxCO Postavljeno 03-08-2023 17:58:42

While some of these effects may be self limited in asymptomatic patients, such as benign pneumatosis, others such as severe SOS can carry high morbidity does cvs sell viagra

Odgovori ⇾

floache Postavljeno 17-05-2023 00:02:31

cialis professional Grade 2 Moderate breast enlargement that is unnoticeable when clothing is worn loosely

Odgovori ⇾

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.