Kultura

Revija “Zlatne komedije” VIII

(15 riječi)

             Kroz reviju „Zlatne komedije“ filmski program KIC-a „Budo Tomović“ promovisaće i ove godine komediju kao žanr.

U okviru osme u nizu revije od 19. do 21.septembra prikazaćemo značajna djela ovog filmskog žanra.

Trodnevna revija počeće sa holivudskom komedijom “Mi smo Milerovi” koja je snimljena 2013. godine u režiji američkog reditelja Ravsona Maršala Turbera. U ovoj uzbudljivoj komediji Džejson Sudejkis (Jason Sudeikis) je sitni diler koga njegov narkobos tjera da prokrijumčari vrijedan tovar marihuane iz Meksika u SAD. Radnja prikazuje kako on, ne bi li što lakše skinuo sumnju policije i graničara sa sebe, angažuje nekoliko svojih poznanika - striptizetu, odbjeglu tinejdžerku sa ulice i zbunjenog susjeda - da glume njegovu "normalnu" i pristojnu porodicu. 

Američku akcionu špijunsku komediju „Uhvati Smarta“ (2008) koja je zasnovana na istoimenoj televizijskoj seriji Mela Bruksa i Baka Henrija publika će moći pogledati drugog dana revije. U filmu Maksvel Smart (Steve Carell) mora da osujeti najnoviju zavjeru zločinačkog sindikata poznatog pod skraćenicom KAOS čiji cilj je svjetska dominacija. Kada štab tajne američke špijunske agencije “Kontrol” bude napadnut, a identiteti agenata kompromitovani, šef (Alan Arkin) nema izbora osim da unaprijedi svog analitičara Maksvela Smarta (Steve Carell) koji sanja da postane pravi terenski agent i bolji špijun.

Kraj revije obilježiće krimi komedija reditelja Šejna Bleka “Kiss Kiss Bang Bang” (2005) bazirana na romanu “Bodies are where you find them” Breta Halideja. U filmu Hari Lokhart (Robert Downey Jr.) sitni lopov koji se predstavlja kao glumac nalazi se usred istrage o ubistvu zajedno sa svojom djevojkom iz srednje škole i detektivom koji ga obučava za predstojeću ulogu.

              Projekcije filmova biće organizovane u sali Dodest, od 20 sati.1 Komentara

GoMUmU Postavljeno 14-07-2023 22:17:28

Program Abstracts Orals, Poster Previews, and Posters Session SUN 476 501 Prolactin, TSH, Gonadotroph, and Non functioning Tumors posters Clinical Translational finasteride buy online

Odgovori ⇾

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.