Kultura

Najveći brod-knjižara uskoro u barskoj luci

(15 riječi)

Logos Hope, najveći brod-knjižara, uskoro dolazi u Crnu Goru gdje će provesti mjesec dana. Ta informacija potvrđena je na sajtu međunarodne organizacije Gute Bücher für Alle-Good Books for All, koja je vlasnik broda, a čije je sjedište u Njemačkoj.

Ovo plovilo je najveće u floti Operation Mobilisation (OM), hrišćanske, misionarske organizacije koja radi u sklopu Evangelističke crkve.

Brod je dugačak 132,5, a širok 21 metar, a posadu čini oko 300 ljudi iz različitih država svijeta. Ono što je posebno interesantno je da posada radi volonterski.

 „Logos Hope“ na kome se nalazi nekoliko stotina hiljada knjiga, odnosno preko 5.000 naslova iz raznih oblasti, trenutno se nalazi u luci Valona u Albaniji, nakon čega će posjetiti i Drač, a 20. oktobra će ovaj brod-knjižara uploviti u crnogorsku luku Bar. Ovdje će „Logos Hope“ ostati do 8. novembra, kada će se, kako je najavljeno na sajtu organizacije GBA, brod premjestiti u marinu Portonovi kod Herceg Novog gdje će se zadržati do 21.novembra.

Nakon Crne Gore, brod se seli u Grčku.

U literarnom fondu najvećeg broda-knjižare na svijetu su mahom knjige na engleskom jeziku, a pored beletristike i stručnih naslova iz različitih oblasti, na brodu se nalazi i kolekcija udžbenika.0 Komentara

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.