Društvo

Okupatorski ugovor

(15 riječi)

Piše: Nemanja Vukićević
Grčka godinama nije mogla da osvoji Troju, te je usljed tog neuspjeha pribjegla ideji da napravi konja, onog čuvenog trojanskog konja, svi znate na šta mislim. Zašto se vraćam na 12. vijek p.n.e? Samo usporedbe radi i prikazivanja vjerodostojnije slike jadnosti i sluganstva premijera Abazovića. Dakle, Srbija godinama ne može svoje pretenzionističke vulinovske snove ostvariti prema Crnoj Gori, ali je zvanični Beograd instalirao izdajničku bizu oličenu u premijeru Abazoviću.
Isti on je danas, ponizno i poslušno, a pokušavajući da prospe priču o kriminalu i korupciji, želeći navodno bolji život, a zanemarujući teme od značaja za nas kao naciju, potpisao TU sa Prlem Perićem. To je uradio tajno, bijedno, skriveno od očiju javnosti... E, to je za mene kriminal! Kriminal za koji će izdajnik zajedno sa drugim izdajnicima - saučesnicima odgovarati pred sudskim instancama kad - tad. Premijer kaže da ne želi kriminal, već bolji život. Onda dođe, pokrade i neosnovano okupatoru prepiše vašu i moju kulturnu zaostavštinu, vaše i kosti i grobove mojih đedova, vaš i moj identitet. To je isto kao da vam lopov ukrade ličnu kartu i kreditne kartice, pa vam kaže idite u banku da podignete novac ako stignete prije mene. Možda vam nešto ostane da živite.
Nazivao sam Dritana crnogorskim Rahmanom Morinom, ali je gori od Morine, jer ne znam da li bi na vrhuncu svoje najveće moći Slobo i Mira mogli da pljunu takav moralni i politički razliveni bazd. Ali, Mirin nekadašnji stranački PR, Vulin, sigurno bi. I pljuje ga...
Dva su momenta posebno zanimljiva.
SNP se od početka zalagao za potpisivanje ovog ugovora i došlo je na njihovo. Za političku istrajnost njima svaka čast! Gledam ih danas. Sjede oko Dritana prilikom potpisivanja, ali intelekt im ne smeta. Kupljene diplome ili bez diploma, većina kadrova SNP ima litijaški IQ, dakle - 50. Počeli su da puše tompuse u petoj deceniji, pa ih udarilo u glavu... Čula žaba đe se konji kuju, pa i ona digla noge. Suknja svilena, a fotelja šarena...
Drugi momenat je ministar Đeka. Zaslužuje posebnu elaboraciju sa moralnog, psihoanalitičkog, pravnog i političkog aspketa, ali neću trošiti riječi. Elaboriraću: Polupismeni ispljuvak Dritana Abazovića i Joanikija, protiv kojeg je zbog pedoflije pokrenut postupak.
Đeku bi zaobišao i svaki tvor kojem bi se našao na putu koliko zaudara.
P. S. Očekujem da Đeka promijeni vjeru, te da ga Joanikije po skraćenom postupku rukopoloži i hirotroniše u episkopa ulcinjsko-šaskog. Zaslužio je, a i želi to. Dritan će da bude kum(ara).
Premijer je kasnije na sjednici Vlade, posle potpisivanja okupatorskog ugovora, bio vidno nervozan. Prijetio je portalima, podizao prst... I šimpanze razumiju koncept kuvane hrane, pa ne jedu sirovu, a naš premijer ne. Da je sirovina vazda sekundarna i potrošna premijer zna, a beogradski gospodari će ga tome i praktično naučiti.
Apropo prijetnji, sad ti kažem Abazoviću, ima nas u DPS-u kojima ne možeš A da kažeš što se tiče morala i profesije. Ja tebi imam štošta da kažem, a taj prst spusti, pa disciplinuj Konatara i Rada Miloševića. Ako ti basta, zaprijeti Radu da plati ono krme Jolu poštaru. Ili u najboljem slučaju, zaprijeti Pavićeviću i Miljaniću da vrate TV od 55 inča, a koje su stekli zatašakivanjem koruptivnih afera.
Kad smo kod DPS-a, mojih partijskih kolega i koleginica, jedan dio njih nije na odmoru. Da znate, jer se sigurno pitate što se ne javljaju... Dio baš ove skupine pravi kalkulacije oko fotelja i gleda da istisnu nas neukaljane i profesionalno čiste iz "kombinatorike". Neka im je na čast. Oni su mi čak veće bijede od Dritana, čim su u ovakvom momentu za državu pošli na "foteljaški bazar".
Sad DPS mora postupati taktički i promišljeno. Moramo biti svjesni da smo mi lopovskoj bizi postavili "lopovsku" da potpiše ovakav ugovor.
Na jedan način, mi smo saučesnici u svemu ovome, biću iskren i direktan. Nemamo razloga mi u DPS-u da se "peremo". To je isto kao da gledamo da vam ubijaju dijete, a mi ne branimo ubici da to radi, već nijemo posmatramo. Mi stojimo pod posljednjim političkim senzorom birača. Ili, ili...
Ja državu ne prodajem ni za šta. Obraz i čast za mene nemaju cijenu, a za ono za šta mi se borio prađed, borim se i ja. A zašto? Zato što ne želim da moja đeca sjutra zastupaju i baštine "vrijednosti fotelje", izdaju i vjerski fanatizam, već vrijednosti časti, građanskog drušva, istinske ljubavi i poštovanja prema domovini.
Abazoviću, sad se smiješ i nastavi da se smiješ. Ali, upamti da ćeš za ovaj i ovakav okupatorski ugovor da odgovaraš prije ili kasnije. I da znaš, ugovor će biti poništen izborom neke druge Vlade. Ti si već toalet papir koji je iskorišćen, samo još da Beograd pusti vodu.


0 Komentara

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.