Društvo

Dvije žute haljinice

(15 riječi)

Jadranka Selhanović

Ovih dana, baš često, mogli smo vidjeti snimak jednog događaja. Rekoše da se dogodio, ma ne upamtih gdje tačno. No,  mjesto događaja  nije ni važno. Važni su akteri. Mnogo važniji. Bijaše ih baš podosta. I u svom tom događaju, više nalik predstavi, glavna rola ne pripade „glavnom“. Jer on je „samo“ u već u poznatom maniru, sa poznatim osmjehom, kao u prolazu izgovorio: Ako smo blokirali Sputnjik, nije ni Gradska daleko. I ode.

I onda se pojavi lik žene. U haljini blijedo žute boje. Sunčane naočare pokrile joj oči. U ruci drži mikrofon na kome bjehu ispisana slova  rtcg. Pored nje nekoliko, kolega, valjada. Novinari, valjda. Muškaraci. Svi sa mikrofonima. Jedino im različita slova napisana na njima. Smiju se. Ali, nekako najupadljiva ONA. Valja zato što je žena.  Sa najjačim smijehom.  Čini mi se i najglasnijim. Što bi se reklo iz duše. Ili više  iz ženske pako...Ma, neću da izgovorim. Bilo bi od mene ružno. Nedopustivo. Za svaku osudu. Barem  tako mislim. Zar da  žena ženu povrijedi? Da je izda? I to javno. Ne, to nikako!

Ali, na sreću, ima nas različitih. I ta se različitost pojavi. U glavnoj roli. Na istom snimku. U žutoj haljini. Ali, ne blijedo žute boje. Više narandžasta. Baš jaka. Ma bljesnu. A, prisatajaše joj. Potpuno. U svakom pogledu. Rekoše da se zove Bojana Dabović.    2 Komentara

MNEYE Postavljeno 05-08-2022 11:25:07

Bravo Jadranka ! To sam i ja primijetila. Neka si reagovala .

Odgovori ⇾

Fanito Postavljeno 30-07-2022 16:27:46

Osmijesi poltrona i onih koji misle kao i onaj što ih je kao nasmijao. Bravo Jadranka!

Odgovori ⇾

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.