Politika

Ministarstvo vanjskih poslova Palestine

Gnusno ubistvo dvadesetpetogodišnjeg Palestinca od strane izraelskih snaga

(15 riječi)

Ministarstvo vanjskih poslova Palestine, najoštrije osuđuje gnusni zločin ubistva koje su počinile izraelske okupacione snage nad 25-godišnjim mladićem Muhamedom Mareieom tokom napada na grad Dženin, saopšteno je iz Ambasade Palestine.

Takođe, smatraju da ovaj gnusni zločin kao i ostali zločini su praktična primjena instrukcija izraelskog političkog nivoa.

“Ministarstvo drži izraelsku vladu potpuno i direktno odgovornom za ovaj zločin koji razotkriva laž izraelskih navoda i obmanjujućih poziva na smirivanje situacije, i još jednom dokazuje svoje planove da eskalira situaciju i nastavi sa svojim kolonijalnim projektima na okupiranoj palestinskoj teritoriji”, navodi se u saopštenju.

Ministarstvo poziva Savjet bezbjednosti UN-a da zaustavi politiku duplih standarda u rješavanju situacije u Palestini. Savjet mora preuzeti pravnu i moralnu odgovornost prema kršenjima i zločinima koje je Izrael počinio nad našim narodom.

“Takođe pozivamo generalnog sekretara UN-a da ubrza aktiviranje međunarodnog sistema zaštite za palestinski narod. Tražimo od Međunarodnog krivičnog suda da što prije započne istrage o zločinima koje su počinili izraelska vojska i setleri”, saopštili su  iz ambasade.

B.P.0 Komentara

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.