Politika

Kovačević: Sve nasljeđe koje je donio referendum treba ostaviti budućim generacijama

(15 riječi)

 Nasljeđe koje je donio referendum treba ostaviti budućim generacijama, poručila je predsjednica Opštine Danilovgrad Zorica Kovačević, navodeći da je za nju najvažnije da se stvore uslovi kako bi buduća pokoljena imala čime da se bave, mir i da ne bude podjela.

Ona je, na proslavi povodom povodom 21. maja - Dana nezavisnosti, u okviru koje je Opstina Danilovgrad organizovala trodnevni program na Trgu 9. decembar, ocijenila da za 16 godina vlast, koja je bila prethodnih 30 godina, nije dozvolila da Crna Gora skrene sa evropskog puta, saopšteno je iz PR Centra.

„Da li smo mogli brže ući u EU pitanje je, ali ono što je najvažnije jeste da je Crna Gora spremna da uradi sve da brže dođemo do EU, kako bismo kvalitet života svih građana Crne Gore podigli na viši nivo", rekla je Kovačević.

Prema njenim riječima, Danilovgrad iz 2006. i 2022. je "nebo i zemlja".

"Ovoliko investicija, urađenih poslova, bilo od Vlade, bilo od novih investitora, ovoliko značajnih odluka koje su donesene u Crnoj Gori, pa i u Danilovgradu, a sve u cilju da kvalitet života bude na većem nivou. Za mene je najvažniji mir, da ne bude podjela, da radimo svi na dobrobit naše lijepe države, zaboravimo sve što nas je razdvajalo, da se okupimo oko naše države i stvorimo preduslove kako bi naša buduća pokoljenja imala čime da se bave. Sve nasljeđe koje je donio referendum treba da ostavimo budućim pokoljenjima", rekla je Kovačević.

Na centralnoj proslavi građane Danilovgrada i goste zabavljala je sarajevska grupa Letu štuke, kao predgrupa je nastupio spuški bend Parampaščad, dok su u petak građani koji su prisustvovali programu „Privrednici i umjetnici svom zavičaju“ mogli da uživaju u pjesmama Zorana Kalezića, Dejana Škuletića, Mile Nikić i drugih istaknutih muzičara crnogorske muzičke scene, kao i u nastupu Folklornog ansambla Danilovgrad.

Predstavnica Opštine Danilovgrad, Sandra Keković, kazala je da 21. maj budi snažne emocije, koje proizilaze iz ljubavi prema otadžbini i ponosa dok o njoj govorimo.

„Tada smo prihvatili odgovornost za sopstvenu budućnost i potvrdili želju za samostalnom Crnom Gorom. Danas nas tekovine ovog slavnog datuma obavezuju da temelje države učinimo vječnim. Kako i 2006, tako i danas, sigurna sam da nas ima dovoljno da odbranimo građansku, savremenu, modernu i evropsku Crnu Goru i da stvorimo preduslove za život svakog građanina i da zajednički razvijamo našu Crnu Goru", rekla je Keković.

Vokal i gitarista grupe Parampaščad, Stefan Pantović, rekao je da su lijepo što su povodom proslave 16 godina od obnove nezavisnosti Crne Gore dobili priliku da nastupe pred domaćom publikom.

"Zahvalni smo opštini Danilovgrad koja nam je dala povjerenje da nastupimo kao predgrupa sarajevskog benda Letu štuke. Svi datumi koji se vezuju za moju zemlju imaju posebnu emociju. Prvo volim svoju porodicu, pa Spuž, pa svoju zemlju. Tako je to u mom srcu i ja svoju državu volim svaki dan sve više", rekao je Pantović. B.P.1 Komentara

Nema slike

isabella elijah Postavljeno 23-05-2022 15:36:20

Jako sam iznenađena čudesnim iskustvom i čudima dr. alabe koja su se proširila internetom i svijetom. Kako je čudesno pomogao ljudima širom svijeta da povrate izgubljene ljubavnike, kontaktirala sam ga nakon što sam prošla kroz mnoga svjedočanstva različitih ljudi kako im pomaže da se vrate bivši ljubavnik, ispričala sam mu o svom mužu koji me napustio prije otprilike 8 mjeseci, i otišao od kuće sa svime što sam imao, bila sam zbunjena kada mi je rekao da se samo nasmiješim i da budem smiren uvjeravajući me da će sve riješiti za samo 48 sati. Nakon drugog dana muž me nazvao, baš sam bila šokirana, prekinula sam poziv i nisam mogla vjerovati svojim ušima, stvarno me molio da mu oprostim i obećava mi, dr alaba je super, možete doći s njegovim gmailom: dralaba3000@gmail.com ili ga možete dobiti putem whatsappa/vibera na ovaj broj +1(425) 477-2744, želim vam sve najbolje ne dopustite da vam itko oduzme muškarca bez obzira što...

Odgovori ⇾

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.