Društvo

Slovačka ambasada predstavila svoje kulinarske specijalitete

(15 riječi)

U okviru Proljećnog pazara  u okviru kojeg se vikendom održava “Diplomatic gastro day”, ove subote  Ambasada Repubilke Slovačke  prezentovala je specijalitete slovačke kuhinje koje su  brojni građani i turisti gustirali.

Ambasador Slovačke u Crnoj Gori Boris Gandel  je na prezentaciji podsjetio n a odlične odnose  koje Slovačka i Crna Gora imaju i naglasio da je ovakva manifestacija za svaku pohvalu i da je  amabada Slovačke sa  zadovoljstvom prihvatila poziv da učestvuje na Podgoričkom pazaru.

“Dan nezavisnosti Crne Gore je praznik koji zajedno slave  Crna Gora i Slovačka  jer prije 16 godina kada je Crna Gora izglasala svoju nezvisnost značajnu ulogu u tome imali su Slovaci Miroslav Lajčak  i Františtek Lipka. U referendumskoom 2006. godine  Lajčakje bio  izaslanik Evropske unije za sprovođenje referendumskog  procesa a Lipka  predsjednik Republičke referendumske izborne komisije i prvi ambasadaor Slovačke u Crnoj Gori ” podsjetio je  ambasador Gandel.

Slovačke specijalitete  s uživanjem su degustirali brojni građani,  kako slane tako i slatke đakonije. Od slanih na “meniju” su bile palačinke punjenje mesom od iznutrica,tjestenina,varivo dok su slatke delicije činili sitni kolači koji se služe s prelivom od maslaca.

Stand na kojem su nudjeni slovački specijakliteti posjetio je i gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković sa saradnicima.

 

B.P.1 Komentara

Nema slike

isabella elijah Postavljeno 23-05-2022 15:36:41

Jako sam iznenađena čudesnim iskustvom i čudima dr. alabe koja su se proširila internetom i svijetom. Kako je čudesno pomogao ljudima širom svijeta da povrate izgubljene ljubavnike, kontaktirala sam ga nakon što sam prošla kroz mnoga svjedočanstva različitih ljudi kako im pomaže da se vrate bivši ljubavnik, ispričala sam mu o svom mužu koji me napustio prije otprilike 8 mjeseci, i otišao od kuće sa svime što sam imao, bila sam zbunjena kada mi je rekao da se samo nasmiješim i da budem smiren uvjeravajući me da će sve riješiti za samo 48 sati. Nakon drugog dana muž me nazvao, baš sam bila šokirana, prekinula sam poziv i nisam mogla vjerovati svojim ušima, stvarno me molio da mu oprostim i obećava mi, dr alaba je super, možete doći s njegovim gmailom: dralaba3000@gmail.com ili ga možete dobiti putem whatsappa/vibera na ovaj broj +1(425) 477-2744, želim vam sve najbolje ne dopustite da vam itko oduzme muškarca bez obzira što...

Odgovori ⇾

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.