Ekonomija

Inženjer kompanije Huawei razvija samobalansirajući bicikl

(15 riječi)

Inženjer kompanije Huawei je na osnovu ličnog iskustva izradio dizajn autonomnog bicikla na AI pogon opremljenog senzorima i aktuatorima, tako da može sam da se uravnoteži i kreće. Glavni inženjer projekta Zhihui Jun započeo je rad na ovom projektu nakon što je povrijeđen u nesreći na biciklu. Drumski bicikl je opremljen sa dva motora, upravljačkim mehanizmom, RGBD senzorom, akcelerometrom, žiroskopom, LiDAR senzorom i modelom avionske baterije za napajanje aparata. Senzori prikupljaju podatke o okolini, identifikuju predmete, njihovu udaljenost i relativni položaj i brzinu bicikla. Podaci se koriste za kontrolu krajnjih efektora, uključujući motor za pogon zadnjeg točka i snažni servo motor za upravljanje. Jun kaže da je bicikl sada sposoban za perceptivno razmišljanje i donošenje odluka. Najzanimljiviji dio mora biti tehnologija samobalansiranja koja se sastoji od senzora koji mjere kotrljanje bicikla (nagnuti ugao) u realnom vremenu dajući podatke za upravljanje reakcionim točkom - u osnovi disk postavljen na motor koji može brzo da mijenja svoje ubrzanje / usporavanje. Koristeći ovo zajedno sa AI, bicikl može da održi ravnotežu i čak nadoknadi tegove van centra poput torbe na upravljaču.

https://www.newsbytesapp.com/news/science/huawei-engineer-develops-fully-autonomous-self-balancing-bicycle/storyPovezani članci...

0 Komentara

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.