Kultura

Crnogorka Dabović-Đurić dobila prvu nagradu za najbolju originalnu muzičku kompoziciju

(15 riječi)

Film "Duga" u režiji Aleksandra Vujovića je od svjetske premijere 2020. godine osvojio brojne međunarodne nagrade i priznanja.

Selektovan je na oko 40 festivala u takmičarskim kategorijama na međunarodnim festivalima u Italiji, Španiji, Turskoj, Češkoj, Slovačkoj, Velikoj Britaniji, Kini, Indiji, Grčkoj, Rusiji, Ukrajini, Brazilu, Francuskoj, Srbiji i SAD-u.

Muzičku kompoziciju za ovaj film radila je kompozitorka klasične i filmske muzike Slobodanka Bobana Dabović-Đurić.

Ona je na međunarodnom filmskom festivalu "Monthly Indie Shorts" dobila prvu nagradu za najbolju originalnu muzičku kompoziciju. Takođe, pored originalne muzičke kompozicije, na istom festivalu nagrađen je i Aleksandar Brajović za najbolji dizajn zvuka. 

"Bilo je veliko zadovoljstvo sarađivati sa režiserom Aleksandrom Vujovićem, kao i cijelom ekipom koja je radila na filmu. Inspiracija za film je nastala po motivima istinite priče iz knjige "Dipingo dunque esisto!" prestižnog italijanskog umjetnika Gaetana Grila. Bio je veliki izazov da se muzikom slikovito predstavi dječija čistota duše, kao i prirodni fenomen kroz koji Gaetano spoznaje budućeg velikog umjetnika u sebi", kazala je Dabović-Đurić.0 Komentara

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.