Politika

ĐUKANOVIĆ - POPA

"Neophodna stabilna dinamika reformi"

(15 riječi)

Neophodna je stabilna dinamika reformi koje pretpostavlja integracioni put Crne Gore i ostvarenje pune funkcionalnosti institucija, ocijenjeno je u razgovoru predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića i šefice Delegacije EU u Crnoj Gori ambasadorke Oane Kristine Pope.

Popa i Đukanović

Kako navode iz Kabineta predsjednika, razgovarano je o aktuelnim političkim prilikama u zemlji i daljoj perspektivi evropskog puta Crne Gore.

Iskazana je saglasnost o neophodnosti stabilne dinamike reformi koje pretpostavlja integracioni put Crne Gore, i ostvarenje pune funkcionalnosti institucija.

"To podrazumijeva političku volju svih proevropskih snaga u zemlji da dominantnu podršku građana evropskoj budućnosti zemlje, od više od 70 odsto, pretoče u novu energiju koja će omogućiti prelazak sa deklarativne posvećenosti evropskom kursu zemlje na konkretna djela i ostvarenje vidljivih rezultata, prije svega na planu ispunjavanja privremenih mjerila u poglavljima 23 i 24. Time će garantovati napredak zemlje i očuvanje njene liderske pozicije u evropskim integracijama", istakli su u saopštenju.

Ocijenjeno je da Crna Gora ima potencijal da učini potrebne iskorake na planu reformi, naročito u ključnim oblastima u kojima se prepoznaje deficit.

"Evropska unija će nastaviti da bude partner Crne Gore u savladavanju svih zadataka u integracionom procesu, uz očekivanje da će jasno prepoznat, i od strane građana naglašen, nacionalni interes punopravnog članstva u EU biti temelj odgovornog djelovanja svih političkih aktera", zaključeno je u saopštenju.Povezani članci...

0 Komentara

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.