Ekonomija

U Ulcinju zadovoljni brojem gostiju ne i prijavljivanjem

(15 riječi)

Turistički radnici u Ulcinju su više nego zadovoljni  ovogodišnjom  turističkom sezonom. Tako brojke govore da je u maju mjesecu u Ulcinju  boravilo  13 odsto više gostiju  u junu oko 6 odsto manje u odnosu na istemjesece rekordne 2019.g tako što znači da se imajući u vidu sve okolnosti može govoriti o dobroj posjećenosti i uspješnom sezonom.

Posjeta turista tokom jula takođe je zadovoljavajuća.Prema podacima TO Ulcinjovih dana u gradu boraviviše od 17 hiljada gostiju.No i ove gdoine kao i prethodnih javlja se stara boljka –neprijavljivanje gostiju od strane izdavaoca smještaja. Iako suTuristička organizacija Ulcinja i njen direktor Gzim Hajdinaga učinili sve da „animiraju “ izdavaoce smještaja da prijave goste (putem bilborda,dijeljem letaka i sličnim aktivnostima) neprijavljenih gostiju ima dosta.Zato direktor Gzim Hajdinaga ponovo ovih dana  apeluje na hotelijere  i ostale vlasnike objekata gdje odsijedaju turisti da prijave svakog gosta.

Ovegodine, podsjeća Hajdinaga osim što je to i zakonskai građanska obaveza  razlozisi  zdravstveni – korona. Pored toga za TO Ulcinj prijavljivanje gostiju i plaćanje boravišne takse takođe je  od velike važnosti jerim  je to jedini  izvor finansiranja.

Prema podacima TO Ulcinj, od 17 hiljada gostiju koliko ovih dana odmara u našem najjužnijem ljetovalištu oko 5 hiljada odmara u hotelima,ostali u privatnom smještaju.Procentaulno najviše gostiju  dolazi iz regiona-sa Kosova 31 odsto od ukupnog broja gostiju,18 odsto iz Srbije, iz Bosne i Hercegovine14odsto, Albanije 6 odsto.Od ostalih zemalja prednjaće Njemci 7 odsto a ima gostiju i iz Makedonije,Švajcarske,Ukrajine.

Turistički radnici  Ulcinja prema najavama  očekuju dobru posjetu i narednih dana kao i tokom avgusta jer u tom periodu  u velikom broju dolaze na odmor  ljudi iz dijaspore.

Ulcinj je decenijama, poznato je  omiljena desetinacija turista kako  zbog prelijepih plaža,gostoljubivosti domaćina,sigurnosti koja koji nudi ovaj grad za boravak gostiju tako i zbog  cijena koje su veoma konkurentne.

 

B.Pejović0 Komentara

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.