U fokusu

Hvala 'oslobodiocima' što su probudili najljepšu patriotsku iskru slobode i ljubavi

(15 riječi)

Nikada naša stvarnost nije bila tako ogoljena kao sada i dobro je što je tako.

Tražeći i u zlu neko dobro, naši stari su imali uzrečicu “nije svako zlo za zlo”. I baš je tako, jer ovo zlo koje nas je zadesilo od izbora do danas, mnogima je otvorilo oči i motivisalo ih da stanu uz svoju zemlju i zaštite njene najveće vrijednosti i tekovine.

I sam sam živio u zabludi da Crna Gora teško može imati lošiju vlast od one prethodne, koja je trajala pune tri decenije. Nažalost, shvatio sam da postoji mnogo gora, nesposobnija i opasnija.
Od samog početka vladavine “naših” samozvanih “oslobodilaca” bilo je jasno da su na njihovom udaru građanske vrijednosti, sekularizam i multietnički sklad.
Ovakvo njihovo ponašanje je kod građana koji vole svoju zemlju odmah izazvalo revolt, zebnju i strah, jer su uočavali kuda to sve vodi. Otvorenim udarom na antifašizam kao jednu od najznačajnijih tekovina ove zemlje i svih njenih naroda, naša sumorna i tužna stvarnost je ogoljena do kosti. Umjesto zebnje i straha kod većine građana se probudio prkos, otpor i otvorena spremnost zaštite svoje zemlje i svoje slobode.

Ustala je sva građanska Crna Gora i vrisnula da se do neba čuje, NE FAŠIZMU, NE TEOKRATIJI, NE NACIONALNIM PODJELAMA!

Jasno se to vidjelo u slavlju naših najvećih državnih praznika, koje je nova vlast pokušala obesmisliti. I dan nezavisnosti (21. maj) i dan državnosti (13. jul) obilježili su kao pokajanje, što je razumljivo i očekivano.

Istini za volju i oni bivši su to više slavili kao privatnu svetkovinu.

Sada su po prvi put, nakon obnove nezavisnosti građani Crne Gore uzeli stvar u svoje ruke. Sada, kao nikada ranije, probudio se taj najljepši i najplemenitiji patriotski potencijal ove zemlje. Po prvi put je sva Crna Gora vaninstitucionalno obilježila na najljepši način svoje državne praznike. Klicalo se svojoj zemlji i njenoj slobodi.

Po prvi put, nakon obnove nezavisnosti, naši zlatni orlovi sa crvenih zastava, stresli su prašinu sa svojih krila i poletjeli do neba, poručujući da se Crna Gora vratila samoj sebi i da joj niko ne može ništa.

Juče se slavilo u svim gradovima, bez politike, stranaka i interesa. Moj Kotor je bio ljepši nego ikada ranije. Ljubav prema domovini je ozarila lica naše najljepše mladosti. Kao nikada ranije su pokazali da ova zemlja srcem voli se.

I zato u ovom zlu koje nas je snašlo, veliko hvala klero-šovinističkim oslobodiocima što su ponovo probudili najljepšu patriotsku iskru slobode i ljubavi prema Crnoj Gori. Hvala im što su ponovo uspravili posrnulu Crnu Goru koja bolje i više nego ikada zna svoj slobodarski put.

I stvarno, nije svako zlo za zlo, ima tu i puno dobroga. Ponovo smo spoznali sami sebe.Povezani članci...

0 Komentara

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.