Politika

USVOJEN ZAKON

Imovinu u Valdanosu vraćaju vlasnicima

(15 riječi)

Skupština Crne Gore usvojila je danas zakon kojim je predviđeno vraćanje imovine bivšim vlasnicima u uvali Valdanos. Na drugoj strani Izvještaji o radu sudova i tužilaštva za 2019. i 2020. godinu nijesu dobili zeleno svjetlo Parlamenta, kao ni izvještaji o radu Agencije za sprječavanje korupcije i Agencije za zaštitu konkurencije.Sa 49 glasova usvojen je Predlog zakona o otklanjanju posljedica oduzimanja imovine u uvali Valdanos, koji je predložio poslanik Genci Nimanbegu.

Poslanik Nimanbegu pozdravio je jedinstvo u Parlamentu oko tog pitanja. On sve svim poslanicima zahvalio na takvoj odluci.

Zakonom je predviđeno da bivši vlasnici ili nasljednici ove imovine imaju rok od tri godine da Upravi za imovine podnesu zahtjev za povratak zemljišta. Nakon podnošenj tog zahtjeva Uprava ima vremenski rok od šest mjeseci da odgovori i prihvati ovaj zahtjev. Time će bivši vlasnici opet ući u posjed.

Usvojen je Predlog zakona o izmjenama Zakona o informacionoj bezbjednosti.

Nije usvojen Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dohodak fizičkih lica.

Nije prošao predlog odluke o otvaranju Parlamentarne istrage i formiranja Anketnog odbora radi prikupljanja informacija i činjenica o postupanjima koja se odnose na rad državnih organa u vezi sa zaduženjem Crne Gore po osnovu emitovanja obveznica u iznosu od 750 miliona eura.

Skupština nije prihvatila godišnji Izvještaj o radu Sudskog savjeta i ukupnom stanju u sudstvu za 2019. i 2020. godinu, kao ni iste izvještaje o radu tužilaštva.

Nije prihvaćen ni Izvještaj o radu Agencije za sprječavanje korupcije u 2019. i 2020, kao ni izvještaj o radu Agencije za zaštitu konkurencije za 2019. godinu.

Izvještaj o finansijskom poslovanju i Izvještaj o radu Agencije za elektronske medije za 2019. godinu, takođe nije usvojen.  Zeleno svijetlo nijesu dobili ni izvještaji RAE, kao ni izvještaj o radu Agencije za nadzor osiguranja za 2019. godinu.

Skupština nije usvojila ni izvještaj o radu Komisije za tržište kapitala i stanju na tržištu kapitala za 2019. godinu.Povezani članci...

0 Komentara

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.