Društvo

Savez udruženja boraca NOR-a i antifašista Crne Gore poručio

Četničko prisvajanje Trinaestog jula

(15 riječi)

U toku priprema za obilježavanje 13. jula, sa gnušanjem smo primili vijest da je imenovan žiri za dodjelu Trinaestojulske nagrade na čelu sa predsjednikom Bećirom Vukovićem, osobom bez ugleda, zvanja i znanja i deklarisanim četnikom, protivnikom svega crnogorskog – autorom pjesme o „teroristi i diktatoru Titu“, saopšteno je iz Saveza udruženja boraca NOR-a i antifašista Crne Gore.

- Imenovanje Vukovića provokacija je i uvreda ravna skrnavljenju i rušenju spomenika herojima NOB-a. Od nove vlasi – drsko i sramno – ističu oni.

Poručuju i da „(ne) čudi ćutanje Demokrata i Ure jer je sada mnogima jasno za koga i za kakve promjene su glasali“.

- Odluka o novom žiriju je „uzorak“ kuda „reformatori“ vode Crnu Goru. Ipak, prevarili su se. Crna Gora, nikad nije, niti će biti Ravna gora. Ostaće svoja i naša. Zato, pozivamo parlamentarnu većinu da najhitnije opozove odluku o imenovanju žirija za dodjelu najznačajnije državne nagrade i izbjegne skandal, bruku i naše, i ne samo naše reagovanje sa dalekosežnim posljedicama – zaključuju iz Saveza udruženja boraca NOR-a i antifašista Crne Gore.0 Komentara

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.